‘Ajax mag dennenappel niet als troostprijs beschouwen’

Foto: ‘Ajax mag dennenappel niet als troostprijs beschouwen’

Voor John Heitinga wacht donderdag de eerste serieuze testcase met Ajax. De Amsterdammers spelen een bekerwedstrijd in de Grolsch Veste tegen FC Twente. De resultaten van Ajax in topwedstrijden dit seizoen is slecht, waarin nog maar twee keer een gelijkspel werd gehaald. Het bekertoernooi moet volgens Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan dan ook meer dan ooit serieus worden genomen door Ajax.

Dat Ajax slechts twee punten haalde in de topwedstrijden zegt volgens Inan genoeg over de huidige status. “Daarin wordt het verval van Ajax ook gevangen: de club die de voorbije jaren zoveel angst inboezemde, voetbalt zelf ineens met vrees en nervositeit”, concludeert Inan bij het Algemeen Dagblad. Ajax heeft de angst van andere clubs overgenomen. Typerend was ook dat zowel FC Twente, als Feyenoord een week later, meer baalden van de remise.”

Volgens Inan wacht donderdag voor Heitinga een interessant eerste examen. “In de dit seizoen nog onneembaar gebleken Grolsch Veste moet Heitinga dan ook aantonen dat hij met een paar omzettingen een duurzame Ajax-formatie heeft gevonden waarmee de afgegleden kampioen weer niemand hoeft te vrezen.”

Bekertoernooi belangrijk voor Ajax

Daarnaast stelt de voetbaljournalist dat het bekertoernooi belangrijker dan ooit is voor Ajax. “Werd de competitie de voorbije jaren door Ten Hag vooral gebruikt om vorm en frisheid te onderhouden voor de belangrijker geachte eredivisie en Champions League, daar mag Ajax de dennenappel juist dit seizoen niet als troostprijs beschouwen. De felbegeerde, lucratieve plek in de koningsklasse is het voorbije half jaar immers op de tocht gezet.”

Het niet halen van het miljoenenbal kan volgens Inan grote consequenties hebben voor Ajax. “Een debuut in de Conference League was daardoor nog nooit zo dichtbij voor Ajax. Een jaar geleden verbond algemeen directeur Edwin van der Sar zijn lot er nog aan, door te stellen bij dergelijk verval zijn functie neer te zullen leggen.”

Wie gaat er door?

  • FC Twente
  • Ajax
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie