Ajax kiest opnieuw voor verhuur Pierie

Foto: Ajax kiest opnieuw voor verhuur Pierie

Excelsior meldt via de officiële clubkanalen dat het zich heeft versterkt met Kik Pierie. De 22-jarige verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. Pierie was al niet afgereisd met Ajax naar het trainingskamp in Marbella en sluit nu per direct aan bij Excelsior.

Technisch manager Mike van Duinen is blij met de komst van Pierie, die al langer op de radar stond bij Excelsior. “Wij hadden Kik deze zomer al op het oog, maar toen koos hij ervoor om bij Ajax te blijven. Nu maakt hij alsnog de stap naar ons en daar zijn wij heel blij mee. We waren op zoek naar een linksbenige verdediger en bovendien kan Kik op meerdere posities uit de voeten. Hij kent de competitie goed en wij denken dat hij ons met zijn ervaring verder gaat brengen om ons doel in de Eredivisie te bereiken.”

Creatief Excelsior

Pierie geeft zelf ook op de clubsite van Excelsior aan dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. “Dan ga je kijken welke clubs interesse hebben en naar clubs waar ik interessant voor kan zijn. Ik kwam heel snel uit bij Excelsior Rotterdam. Ondanks dat zij niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan. De club is heel ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom is dit een goede match.”

Denk jij dat Excelsior in de Eredivisie blijft?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, ze gaan degraderen
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie