“Ajax is zoekende, zwalkend en er zijn zenuwen”

Foto: “Ajax is zoekende, zwalkend en er zijn zenuwen”

ESPN-commentator Mark van Rijswijk bestempelt Feyenoord als favoriet in de topper tegen Ajax, die zondag op het programma staat in De Kuip. Van Rijswijk ziet dat er bij Ajax chaos heerst, terwijl er bij Feyenoord juist duidelijkheid is. Wel is voetbalverslaggever benieuwd hoe Feyenoord met de druk van de favorietenrol om zal gaan. Marciano Vink denkt dat het voor Ajax misschien wel goed uitkomt dat er in De Kuip gespeeld wordt.

“Op basis van het recente verleden in de toppers is Ajax de favoriet, alleen als je kijkt naar het meest recente verleden – de afgelopen twee weken – dan ziet iedereen dat Ajax voor geen meter draait en dat Schreuder het na de wedstrijd tegen FC Twente over spanning bij zijn spelers had”, vertelt Van Rijswijk in het ESPN-programma Voetbalpraat.

Toch denkt Van Rijswijk niet dat Feyenoord gemakkelijk zal winnen. De voetbalverslaggever wijst daarbij naar de huidige status van de Rotterdammers. “Feyenoord is zelden favoriet geweest voor een Klassieker, dus hoe gaan spelers als Kökcü daarmee om, het feit dat iedereen nu verwacht dat ze van Ajax gaan winnen? Ajax was de afgelopen jaren favoriet en het was kijken naar wat Feyenoord kon laten zien. Ook voor de Feyenoordspelers is het een heel ander scenario.”

Zenuwachtig Ajax

Marciano Vink denk het dat een lastig verhaal gaat worden voor Ajax, dat volgens hem een genadeklap kan krijgen. “Er zijn gewoon te veel vragen. Er moet gewonnen worden. Feyenoord is de favoriet en kan Ajax de nekslag toedienen. Acht punten is een heerlijk gat dat je kunt slaan. Feyenoord speelt op een heel dwingende manier. Ik denk dat het goed in elkaar steekt. Ajax is zoekende, zwalkend en er zijn zenuwen.”

Vink denkt dat de Amsterdammers misschien wel een voordeel hebben zondag. “Ik denk wel dat het voor Ajax-spelers op dit moment lastiger is om in de ArenA te spelen dan in De Kuip. Als het even niet goed is, keert het publiek zich tegen de ploeg en trainer. Uit is het sowieso vijandig. Ajax haalt buitenshuis ook meer punten dan dat ze thuis halen. Dan moet het publiek zich ook gaan afvragen: hoe komt het dat deze groep thuis minder punten haalt dan uit? Uit staan ze derde op de ranglijst en thuis elfde.”

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoe denk jij dat De Klassieker eindigt?

  • Winst voor Feyenoord
  • Winst voor Ajax
  • Gelijkspel
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie