Bizarre gang van zaken rond Ajax-transfers

Foto: Bizarre gang van zaken rond Ajax-transfers

Ajax verdiende in de afgelopen transferzomer goud geld, maar gaf ook meer dan honderd miljoen euro uit. De Amsterdammers haalden Owen Wijndal bijvoorbeeld op bij AZ, maar achter de schermen was men daar in de Johan Cruijff ArenA echter helemaal niet zo blij mee…

In een uitgebreide reconstructie van de transferbeslommeringen in onze hoofdstad schrijft het NRC op zondagavond: “Achter de schermen is de stemming minder optimistisch. Over Wijndal, die Ajax 10 miljoen kost, zijn grote twijfels. Van de verdediger van AZ zijn talloze scoutingrapporten, zowel bij Ajax als bij het Nederlands elftal. Die zijn kritisch, vooral over zijn verdedigende kwaliteiten.”

Danny Blind had op dat moment ook nog wel een vinger in de pap in de ArenA: “Blind, die als assistent-trainer van Oranje inzicht heeft in de scoutinganalyses en op de achtergrond contact houdt met leidinggevenden bij Ajax, laat blijken dat hij de aankoop onverstandig vindt. Maar hij beseft dat zijn mening op dit punt weinig gewicht heeft: zijn zoon speelt op dezelfde positie als Wijndal.”

Lisandro Martínez en Calvin Bassey

Bovendien hadden de Amsterdammers zich niet goed voorbereid op het vertrek van Lisandro Martínez: “Belangrijker: Ajax heeft veel verdiend aan Martínez, maar de club ziet zijn vertrek niet aankomen. Ajax is overvallen, klinkt het intern. De alternatieven op de schaduwlijst zijn jong en onervaren. Daar neemt coach Alfred Schreuder geen genoegen mee.”

De regerend landskampioen van de Eredivisie kwam uit bij Calvin Bassey… “Scouts van Ajax hebben hem nooit live gezien. Ze moeten halsoverkop videobeelden analyseren en twijfelen aan zijn technische vaardigheden. Toch betaalt Ajax 23 miljoen voor de Engelse verdediger.”

Speelt Ajax gelijk tegen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bizar verhaal?

  • Ja
  • Nee
582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie