‘Ajax gevraagd om opheldering over onderzoek Mislintat’

Foto: ‘Ajax gevraagd om opheldering over onderzoek Mislintat’

De vereniging van effectenbezitters (VEB) zet achter de schermen druk op Ajax in het onderzoek naar het handelen van Sven Mislintat. Dat meldt de NOS op basis van een gelekte brief die naar de Amsterdammers is gestuurd.

Duidelijkheid gevraagd door VEB over onderzoek Mislintat

De VEB, die de belangen van beleggers behartigt, maakt zich grote zorgen over het onderzoek dat Ajax naar de Duitser is gestart. Aanleiding is de transfer van Borna Sosa, waarbij mogelijk belangenverstrengeling heeft plaatsgevonden. Hoewel Mislintat zondag werd ontslagen, lijkt het onderzoek gewoon doorgang te vinden.

In de brief die Ajax heeft ontvangen, staan naar verluidt elf vragen over de huidige situatie. Allereerst is de organisatie benieuwd of het huidige extern forensisch onderzoek uitsluitend over Sosa gaat, of dat alle transfers worden uitgepluisd. Daarnaast vraagt de VEB zich openlijk af wie de opdrachtgever van het onderzoek is.

De overige punten gaan onder meer over de snelheid van het onderzoek, de vraag of de directie en raad van commissarissen eveneens onderwerp van het onderzoek zijn en het waarborgen van onafhankelijkheid. De VEB stuurt erop aan dat de Amsterdammers snel antwoorden geven, zodat er duidelijkheid ontstaat.

Grote crisis bij Ajax

Ondertussen neemt de interne druk op Ajax verder toe. Woensdagmiddag speelt de ploeg van Maurice Steijn het thuisduel met Feyenoord in een leeg stadion uit, waarbij het de hoop is dat de 0-3 achterstand niet nog veel groter wordt. Het zou de crisis die momenteel al in Amsterdam heerst, alleen maar groter maken.

Haalt Steijn bij Ajax de kerst?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
475+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie