‘Ajax ‘gered’ door miljardair uit Qatar’

Foto: ‘Ajax ‘gered’ door miljardair uit Qatar’

De positie van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax is ietwat wankel geworden. De beleidsbepaler krijgt steeds meer kritiek vanuit de Amsterdamse achterban en misschien kiest hij in de aankomende zomer wel voor een vertrek. Naar Manchester United bijvoorbeeld.

Vertrekt Edwin van der Sar bij Ajax?

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Manchester United in de vitrine is gezet door zijn eigenaars, de familie Glazer uit de Verenigde Staten. Er wordt ook geboden op The Red Devils, door Jim Ratcliffe (INEOS) én sjeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani bijvoorbeeld. Vooral het bod van de laatstgenoemde ‘rijkaard’ zou serieus zijn. Hij zou namelijk liefst zes miljard euro willen betalen voor zijn mogelijke nieuwe speeltje.

Volgens Mark Ogden van ESPN is de desbetreffende Qatarese sjeik al druk met United. Hij zou namelijk verschillende oud-spelers (uit het tijdperk-Sir Alex Ferguson) hebben gecontacteerd voor diverse functies op Old Trafford. Daarbij wordt gefluisterd dat het óók om de bovengenoemde Van der Sar gaat, die in de Johan Cruijff ArenA de nodige ervaring opgedaan heeft als voetbalbestuurder. Daarnaast worden de namen van onder meer Gary Neville en David Beckham genoemd.

Ajax-schip zinkt

Terug naar Van der Sar, die volgens onbevestigde geruchten ‘Sporting Director’ zou kunnen worden bij de club waar hij tussen 2005 en 2011 onder de lat stond. Dan moet hij echter wél afscheid nemen van Ajax. Aan de ene kant verlaat hij in dat geval een zinkend schip, maar aan de andere kant zullen er ook veel supporters zijn die de vlag uithangen als de ‘ad’ het voor gezien houdt in onze hoofdstad.

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
15959+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie