‘Ajax dé teleurstelling van eerste seizoenshelft’

Foto: ‘Ajax dé teleurstelling van eerste seizoenshelft’

De ochtendkrant De Telegraaf komt vandaag met een heuse ABC om terug te kijken op de eerste seizoenshelft van de Eredivisie, een soort opfriscursus na het WK. Daarin heeft het medium veel aandacht voor Ajax, dat een bijzonder matig half jaar kende onder trainer Alfred Schreuder…

De A is daarom voor… “Ajax is gezien zijn financiële mogelijkheden de grote teleurstelling van de eerste seizoenshelft. Met de huidige tweede plaats in de Eredivisie valt de schade mee, maar de roemloze uitschakeling in de Champions League en de onrust binnen de spelersgroep stralen slecht af op trainer Alfred Schreuder, die wel de pech heeft dat enkele sterkhouders kort voor het seizoen vertrokken.”

Maar ook bij de D brengt de krant een bezoekje aan de Johan Cruijff ArenA: “Daley Blind is samen met Dusan Tadic misschien wel de grootste Ajacied van deze eeuw, maar vertrekt toch enigszins via de zijdeur uit Amsterdam. Blind verloor onder trainer Alfred Schreuder zijn basisplaats en liet zijn contract om die reden ontbinden. Momenteel zoekt hij naar een nieuwe club.”

Lichtpuntje

Toch heeft men ook nog een lichtpuntje kunnen vinden in de Amsterdamse duisternis, bij de K: “Kenneth Taylor is een van de weinige lichtpuntjes in Amsterdam voor de winterstop. Het talent zet de volgende stap in zijn doorbraak en krijgt verrassend een uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal voor het WK in Qatar. Kan Taylor Ajax nog meer bij de hand nemen in de Eredivisie?”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Dé teleurstelling?

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie