Ajax-commissaris komt met heugelijk nieuws

Foto: Ajax-commissaris komt met heugelijk nieuws

De organisatie van Ajax is achter de schermen druk bezig om de interne problemen op te lossen. Waar deze week naar buiten kwam dat Julian Ward hoogstwaarschijnlijk de nieuwe technisch directeur wordt, stelt Pier Eringa dat het aanstellen van een nieuwe voetbalcommissaris eveneens niet lang meer op zich laat wachten.

Raad van Commissarissen Ajax weer compleet

Binnen Ajax is het al een tijdlang onrustig. Afgelopen seizoen namen de Amsterdammers na grensoverschrijdend gedrag afscheid van Marc Overmars, waarna Ajax Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar als tijdelijke opvolgers aanstelde. Daarnaast besloot Danny Blind eind vorig jaar niet meer terug te keren in de Raad van Commissarissen.

De afgelopen maanden bleef het lang stil rond de Amsterdammers, maar volgens president-commissaris Eringa is er inmiddels een oplossing gevonden. “De voetbalcommissaris komt eraan, dat is een kwestie van een paar weken. Vaak komt dan de technisch directeur en de trainer, dat is de ideale situatie”, zo vertelt hij op bezoek bij Op1.

Aanstelling van Ward

Ward lijkt dus de positie van technisch directeur te gaan invullen. De laatste jaren toonde hij bij Liverpool aan dat hij de functie in zijn vingers heeft, al zal hij bij Ajax met een andere uitdaging te maken hebben. Na de mislukte transferperiode van afgelopen zomer moet er na dit seizoen een hoop gebeuren met de selectie.

Eringa wil voorlopig nog niet ingaan op de mogelijke aanstelling. “Ik snap de vraag. Daar weet ik niets van. Dit is een klus voor de directie. Je kijkt naar of de organisatie goed staat. Dat nog niet bekend is wie de nieuwe trainer, technisch directeur en voetbalcommissaris wordt, is kwetsbaar, omdat je je voetbalas nog niet op orde hebt.”

Gaat Ajax zich volgend seizoen herstellen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
2586+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie