‘Ajax-beul kan opnieuw toeslaan in Amsterdam’

Foto: ‘Ajax-beul kan opnieuw toeslaan in Amsterdam’

Darwin Nuñez was vorig seizoen de plaaggeest in Amsterdam en zorgde er hoogst persoonlijk voor dat Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League. In de heenwedstrijd op Anfield deed de Uruguayaan slechts 25 minuten mee, maar in Amsterdam wordt de spits aan de aftrap verwacht. Volgens Voetbal International moeten de Amsterdammers op hun hoede zijn voor Nuñez.

De Uruguayaan maakte afgelopen zomer de overstap van Benfica naar Liverpool en leek in het begin nog enige moeite te hebben om zijn draai te vinden. De laatste weken lijkt de spits echter steeds beter zijn draai te vinden. Na de 1-0 overwinning op West Ham United was Liverpool Jürgen Klopp goed te spreken over Nuñez. “Hij heeft een goede techniek, maar hij gebruikt die niet altijd. Hij is een waanzinnig talent. Zijn loopacties, zijn snelheid, zijn fysieke vermogens en zijn afwerking zijn absoluut exceptioneel.”

Gevaarlijke Nuñez

Dat wijst ook het onderzoek van Voetbal International-journalist Pieter Zwart uit. “Dat toont Nuñez allemaal tegen West Ham United. In de vijftiende minuut steekt Thiago Alcántara hem weg met een lange pass in de diepte. Zeven minuten knikt Nuñez de enige treffer van de avond binnen uit een voorzet van Kostas Tsimikas. Binnen een minuut staat Nuñez alweer vrij in de zestien, dit keer na een drukmoment op de helft van West Ham. Voor rust volgt ook nog een schot op de paal. In slechts 56 minuten komt Nuñez tot liefst zes doelpogingen.”

Haaland

Zwart schrijft dat de aanvaller zelfs te vergelijken is met Haaland. “Omgerekend naar speeltijd onderneemt Nuñez van alle spelers in de Premier League de meeste doelpogingen. Daarnaast noteert hij de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien. Op beide vlakken blijft hij zelfs Erling Haaland voor. De Noorse topschutter van Manchester City doet het nog wel wat beter qua Expected Goals en het omzetten van die kansen naar doelpunten. Zoals Haaland ook de enige is die Nuñez voorblijft als je Expected Goals en Expected Assists bij elkaar optelt. De City-spits komt op een totaal van 1,12 per volledige wedstrijd. Nuñez zit hem met 1,07 op de hielen.”

Zwart verwacht dan ook dat de Uruguayaan zijn kwaliteiten snel gaan benutten in de komende wedstrijden. “De simpele conclusie van deze cijfers is dat het een kwestie van tijd is voordat Nuñez gaat ontploffen. Zeker sinds de overgang naar 4-4-2- komt hij continu in gevaarlijke posities. Bij Benfica heeft hij reeds bewezen dit om te kunnen zetten in rendement. Met Nuñez is die er tegen Ajax waarschijnlijk weer bij en dus is het opletten voor de Amsterdammers.”

Wat verwacht jij voor uitslag vanavond?

  • Winst voor Ajax
  • Winst voor Liverpool
  • Gelijkspel
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:00
0+
Dé titelkraker in België want Union is kansloos | Match of the Weekend
18:48
74+
Pusic reageert op ‘terugkeer bij Feyenoord als hoofdtrainer’
18:33
109+
‘Ajax-ramp: Brobbey moet verkocht worden’
18:18
63+
Sneijder tipt Feyenoord coach: “Zou qua mentaliteit passen”
18:00
219+
‘Brighton deelt enorme dreun uit aan Ajax’
17:45
33+
Vink niet overtuigd over één naam in Oranje-selectie: ‘Hype voorbarig’
17:32
22+
“Als je soms Joey Veerman ziet lopen en praten…”
17:29
9+
Volop Oranje-goals in Bundesliga, bizarre penalty Simons
17:15
2237+
‘Eerste Heerenveen-aankoop onder Van Persie is PSV-speler’
17:00
10+
‘Koeman maakt grote fout’ | SN Voetbalquiz #4
16:21
130+
Vandaag Inside: ‘Ajax blundert met snotaap’
16:14
146+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
15:49
594+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
15:15
252+
‘Opmerkelijke Ajax-bliksemterugkeer’
14:51
107+
Vermoedelijke opstelling PSV: met Ibiza-kater tegen RKC
14:35
57+
Trauner: “Dat is nog steeds een doel van me”
14:19
1015+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
14:04
110+
Etienne Vaessen gaat met andere achternaam op shirt keepen
13:50
991+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
332+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie