Afl. 11 podcast Twee Viertje: ‘Oranje-keeper al bekend’

Foto: Afl. 11 podcast Twee Viertje: ‘Oranje-keeper al bekend’

Eerder vandaag maakte bondscoach Louis van Gaal de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK bekend, met daarin een paar verrassingen. Jasper Cillessen gaat bijvoorbeeld niet mee en Mark Flekken blijft ook al thuis. Remko Pasveer, Andries Noppert en Justin Bijlow stappen wél in het vliegtuig naar Qatar.

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl probeert Aad de Mos de afwezigheid van Cillessen te verklaren: “Waar het mee te maken kan hebben: een vaste eerste keeper zou weleens lastig kunnen zijn in het hele gebeuren. Daar zal best een afweging over zijn geweest. Over dat hij niet levert bij NEC (wat Van Gaal zei op zijn persconferentie, red.), dat heb ik niet gezien. Ik vond dat hij wel behoorlijk stond te keepen. Dus het zal wel meer in het mentale vlak zitten dat ze hem hebben overgeslagen.”

“Hij mag zijn handen dichtknijpen”

“Zij (Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek, red.) hebben gekozen voor Pasveer, Noppert en Bijlow”, vervolgt de voormalige voetbaltrainer. “Als we het analyseren: Pasveer is een hele goede vent in de groep. Die legt zich overal bij neer op basis van zijn leeftijd. En hij mag zijn handen dichtknijpen na zijn prestaties bij Ajax van de laatste weken. Noppert is dé penaltyspecialist, de nieuwe Tim Krul. Dat is een monster in de goal met zijn lange armen en zijn 2 meter. Dat zou weleens dé penaltykiller kunnen worden.”

Er kan er echter maar één onder de lat staan bij Oranje: “Bijlow heeft mij volledig overtuigd. Het was goed dat Van Gaal hem toen een zetje heeft gegeven naar beneden. Die staat nu feilloos te keepen bij Feyenoord. Of het nou tegen Sturm Graz is of tegen Lazio of tegen Cambuur. Bijlow wordt onze keeper.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder. En in het officiële SoccerNews WK-spel kun je het tegen hem opnemen!

Bijlow eerste keeper?

  • Ja!
  • Nee!
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie