AC Milan vs Inter: een goede ouderwetse derby

Foto: AC Milan vs Inter: een goede ouderwetse derby

De ‘Derby di Milano, een van de mooiste derby’s in het voetbal, wordt op een doordeweekse avond afgewerkt onder het toeziend oog van de Madonnina. Vanop de top van de Duomo, historisch beschouwd als het hoogste punt van de stad, kijkt ze mee naar de wedstrijd. Vandaar dat het ook wel de ‘Derby della Madonnina’ wordt genoemd. Of ze echt iets zal kunnen zien tussen al de rook door, is nog maar de vraag. De gezangen van beide supportersgroepen zullen alvast zonder twijfel door heel de stad te horen zijn. Maar wie kan er na de wedstrijd verder zingen om de overwinning te vieren? 

AC Milan: genadeloos toeslaan is de boodschap 

Milan heeft bijna geen andere keuze dan nu proberen keihard toe te slaan. Inter is op dit moment een beetje op de dool, en daar moeten ze van profiteren bij Milan. Ze spelen immers hun eerste van de twee wedstrijden thuis, en ook al is dat in hetzelfde prachtige San Siro, dan nog maakt het wel degelijk een verschil. Wanneer je thuis speelt, heb je recht op veel meer supporters, namelijk op de ‘thuissupporters’. Er kunnen maar liefst 80000 supporters in het stadion, al laten ze in Italië nog steeds niet de maximumcapaciteit toe wegens corona. 


De spelers zullen de steun van hun supporters echter kunnen gebruiken. Het gaat bij hen namelijk ook niet meer vanzelf. De drie punten zijn absoluut geen zekerheid meer, en je voelt de spanning stijgen bij de clubs bovenaan in de rangschikking. Een manier om die druk (een beetje) te verlichten, is weten dat je nog voor een andere prijs speelt. Daarom is het zo belangrijk om vol voor deze beker te gaan. Als je deze in je kast kan zetten, is je seizoen toch nooit écht mislukt. Als je echter op het einde achterblijft zonder titel en zonder beker, tja… Dat willen ze bij beide ploegen toch koste wat het kost vermijden. 

Inter: dringend herpakken 

Inter was echt aan een geweldige reeks bezig de afgelopen maanden, maar die werd abrupt afgebroken door, jawel, AC Milan. Het was uitgerekend Olivier Giroud die op vijf februari in de derby twee keer wist te scoren en voor een heuse ommekeer zorgde. Inter haalde (inclusief die wedstrijd) slechts twee op twaalf. Dat zijn toch opvallend veel punten dat ze hebben laten liggen. Toegegeven, tegen AC Milan of Napoli kan dat gebeuren, maar tegen Sassuolo en Genoa moet je gewoonweg drie punten halen als je kampioen wil spelen. 


Op zich is het niet van ‘niet willen’, maar er mist een zeker vertrouwen voor de goal op dit moment. Het momentum is weg, om het zo te zeggen. De kansen zijn er wel, en het spel is nog steeds solide. Simone Inzaghi heeft een duidelijk plan met zijn 3-5-2, maar hij zal zich toch misschien iets meer moeten focussen op zijn sterspeler(s). Neem nu Lautaro Martinez. Die staat al zes wedstrijden droog, maar mocht ook slechts één keer de volle negentig minuten voetballen. Is dat wel de juiste keuze? We weten immers allemaal wat de jonge Argentijn kan brengen. Misschien moet er terug meer gedacht worden in functie van de mensen die de goals maken? 

Wedtip: kaartjes 

Aangezien het een bekerwedstrijd is, hoeft niemand rekening te houden met het feit dat je conto van gele kaarten aan het oplopen is. Je hebt in zekere zin ‘vrij spel’. Aangezien het een derby is, en de beker enorm gegeerd is bij beide ploegen, zien we ze wel voluit gaan. Het zou me dan ook niet verbazen dat er een aantal kaartjes vallen. Dat er meer dan 5,5 kaarten vallen, heeft een odd van 1,95 en dat er meer dan 6,5 kaarten vallen een odd van 3.00. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Wie wint de wedstrijd?

  • AC Milan
  • Inter
  • Gelijkspel
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:49
1+
Dit zijn de opstellingen van Sparta en Heerenveen
13:40
3+
Dit zijn de opstellingen van Almere City en NEC
13:36
11+
Dit zijn de opstellingen van AZ en Utrecht
13:34
8+
Dit zijn de opstellingen van FC Volendam en Go Ahead
13:32
5+
Dit zijn de opstellingen van Heracles en Fortuna
13:30
20+
Dit zijn de opstellingen van Feyenoord en Excelsior
13:24
53+
Opstellingen Vitesse en Ajax: emotionele dag voor Arnhemmers
13:19
42+
Eén grote verrassing in opstelling PSV tegen RKC
13:08
41+
Vitesse maakt ‘fantastisch resultaat’ van crowdfundingsactie bekend
12:50
39+
Hartman was dicht bij toptransfer: “Nu willen ze me denk ik niet meer”
12:31
197+
‘PSV mikt op deze snelle transfers’
12:11
131+
Hans Kraaij onthult reden waarom Zirkzee en Wieffer ontbreken bij Oranje
12:00
257+
Koeman kiest voor klappen met saaie EK-selectie
11:49
23+
Oranje-international moet toekijken tijdens EK: “Ik denk wel dat ik gespeeld had”
11:29
42+
Feyenoorder vol lof: “Onder Slot ben ik beter én slimmer geworden”
11:08
219+
‘Ajax kocht afgelopen zomer spelers zonder te scouten’
10:44
192+
Luka Modric bewijst loyaliteit: ‘Salaris is geen probleem’
10:25
130+
Technisch directeur FC Utrecht over Ron Jans: ‘Ontzettend dankbaar’
10:07
124+
FC Emmen-ster over Dordrecht-spelers: ‘Ze hadden een grote mond, daar hou ik niet van’
10:00
162+
Ajax BLUNDERT met Farioli | Stalen Snor #57
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie