‘Abramovich betrokken bij Vitesse-overname: 117 miljoen’

Foto: ‘Abramovich betrokken bij Vitesse-overname: 117 miljoen’

Roman Abramovich is wel degelijk betrokken geweest bij de overname van Vitesse. The Guardian en een groep onderzoeksjournalisten hebben uitgelekte documenten ingezien waaruit is gebleken dat de voormalig Chelsea-eigenaar maar liefst 117 miljoen euro in de Arnhemse club heeft gestopt.

Abramovich betrokken bij Vitesse-overname

Dat de steenrijke Rus betrokken zou zijn bij Vitesse werd al langer gedacht. In 2010 onderzocht de KNVB al welke rol Abramovich mogelijk speelde tijdens de overname van Georgiër Merab Jordania, een goede kennis van de Rus. Eerder onderzocht Voetbal International ook al de banden tussen Abramovich en Vitesse, waarbij het weekblad kon aantonen dat de aankoop van Vitesse was beklonken door Chelsea-werknemers. Vitesse kwam vervolgens ook in Russische handen met Alexander Chigirinskyi en Valery Oyf als eigenaars, maar de banden met Abramovich konden nooit bewezen worden.

Miljoenen voor Vitesse

De 56-jarige zakenman moest onlangs afstand nemen van Chelsea als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en deed The Blues over aan de steenrijke Amerikaan Todd Boehly. Nu blijkt dus ook dat Abramovich betrokken was bij de overname van Vitesse. The Guardian schrijft dat uit uitgelekte documenten is gebleken dat er minstens een bedrag van 117 miljoen euro mee gemoeid zou zijn. Dat zou via ondoorzichtige offshore belastingparadijzen zijn gegaan in de vorm van leningen en zeker tot eind 2015 hebben plaatsgevonden. De begroting van Vitesse was volgens de Engelse krant destijds een slordige veertig miljoen euro, waardoor clubeigenaren altijd de Arnhemmers de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Vitesse is momenteel wederom in een overnamezaak verwikkelt. Coley Parry wil Vitesse graag overnemen, maar wacht nog op goedkeuring van de KNVB. Daarnaast is het altijd nog maar de vraag of Vitesse wel de proflicentie kan behouden, omdat het nog altijd niet zeker is of de Eredivisionist volgend seizoen wel in de GelreDome terecht kan.

Denk jij dat Vitesse komend seizoen nog in de Eredivisie speelt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
562+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie