Crisis in Arnhem: Vitesse-drama dreigt

Foto: Crisis in Arnhem: Vitesse-drama dreigt

Vitesse is op zijn zachtst gezegd niet al te best begonnen aan het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend bleek ook sc Heerenveen véél te sterk voor de noodlijdende Arnhemmers: in de GelreDome werd het 0-4.

“Nou, je mag dit best een crisis noemen”, treurt clubicoon Frans Thijssen vandaag, in De Gelderlander. “De club staat stijf onderaan en kreeg al twaalf goals tegen. De slechtste competitiestart ooit, las ik ergens. Het is allemaal moeizaam en het wordt een triest verhaal op deze manier. De eerste twintig minuten tegen Heerenveen waren voor mij veelzeggend. Je verwacht na twee nederlagen dat ze er bovenop zitten. Maar er zat niets in.”

Moet Vitesse zelfs vrezen voor degradatie? “Zoals het er nu naar uitziet en wanneer er niks verandert zeker. Je hebt met Heracles vorig seizoen gezien dat het met iedere club kan gebeuren. Ook wanneer je het niet verwacht. Iedereen ziet dat Vitesse het met deze groep niet gaat redden.”

Zwakke transferzomer

Ook de nieuwe doelman Kjell Scherpen schutterde, zag Thijssen. “Nee, hij had een aantal ongelukkige momenten. We zijn al heel lang aan het klooien met keepers in Arnhem. Maar ook de achterhoede zag er niet goed uit tegen Heerenveen. Er zijn een paar jongens binnengehaald, maar je vraagt je af waarom. Ze komen niet in de buurt van het niveau van de vertrokken spelers. Ik vind het knap hoe Thomas Letsch zijn spelers beschermt. Hij kan ook niet anders. Valt hij ze af, kan er een streep door die jongens.”

TIP: 1.7x je inleg als Vitesse wél van RKC wint komend weekend!

Vitesse gaat degraderen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie