‘Ziyech zet haast achter Chelsea-vertrek’

Foto: ‘Ziyech zet haast achter Chelsea-vertrek’

De interesse van Chelsea in Pierre-Emerick Aubameyang is de druppel die voor Hakim Ziyech de emmer heeft doen overlopen. De Marokkaanse aanvallende middenvelder, die voor een zachte prijs mag vertrekken bij Chelsea, wil zo snel mogelijk vertrekken volgens Daily Standard. 

Chelsea onderhandelt vandaag in Barcelona om de 31-jarige aanvaller uit Gabon over te nemen. Barcelona moet zoals bekend flink schrappen in de salarissen en gaat afscheid nemen van de voormalig ster van Arsenal en Borussia Dortmund óf Memphis Depay. 

Ziyech 

Aangezien onze landgenoot transfervrij mag vertrekken en Aubameyang een transfersom oplevert – en naar verwachting ook hoger in het salarishuis staat – is de kans aanwezig dat de club Memphis alsnog aan zijn eenjarige contract houdt. Daardoor ligt de weg vrij voor Aubameyang en dat is een doorn in het oog van Ziyech. 

De Marokkaanse aanvallende middenvelder kreeg in Raheem Sterling (Manchester City) al een gerenommeerde concurrent erbij. Als daar óók nog de komst van Aubameyang bijkomt, die door Tuchel als ‘de perfecte aanvaller’ werd omschreven, heeft Ziyech helemaal geen perspectief meer. 

Chelsa

AC Milan is al langer in de markt voor de aanvallende middenvelder, maar de transfer duurt volgens Daily Standard te lang om rond te komen. Eerst was er nog sprake van een verhuur met een (verplichte) optie tot koop, maar nu lijkt Milan deze zomer al voor een definitieve transfer te gaan. 

Standard schrijft dat Ziyech zijn zaakwaarnemer nu de opdracht heeft gegeven om ook buiten Milaan te zoeken naar nieuw emplooi. Eerder werd al bekend dat Manchester United de oud-Ajacied graag wil overnemen. De ploeg van Erik ten Hag is zowel voor het middenveld als de vleugels nog op zoek naar een speler die in het straatje van Ten Hag past. Dat Ziyech zo iemand is, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. Of Chelsea hem ook aan een directe Premier Leauge-concurrent wil verkopen, is wel de vraag. 

TIP: Wint Chelsea van Tottenham Hotspur? De odd is 2.3x!

Waar ligt de toekomst van Ziyech?

  • Bij AC Milan
  • Bij Chelsea
  • Bij Manchester United
  • Bij andere club
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie