Werner: “Eerste seizoen bij Chelsea was mijn beste ooit”

Foto: Werner: “Eerste seizoen bij Chelsea was mijn beste ooit”

Na twee seizoen zit de periode van Timo Werner er bij Chelsea op. De Duitse aanvaller keert terug bij RB Leipzig. Ondanks dat hij de transfersom van 53 miljoen euro niet bepaald heeft waargemaakt in Londen, ziet hij deze tijd niet als mislukt.

In 89 officiële duels kwam de international tot 23 treffers en 21 assists. De rol van Werner was vaak ongelukkig, al kijkt hij daar zelf anders tegenaan. “Mijn eerste seizoen bij Chelsea was mijn beste jaar ooit”, klonk Werner opgetogen woensdag. “Oké, persoonlijk heb ik betere seizoenen gehad, maar het eerste jaar bij een club is normaal gesproken altijd minder. Ik was de clubtopscorer en we wonnen de Champions League. Wat kon ik nog meer wensen?”

Zelfvertrouwen kwijt

In het voorbije seizoen liep het stroever voor de 26-jarige spits. “Ik had veel pech. Ik miste kansen en had een recordaantal VAR-acties tegen me. Door allerlei zaken raakte ik mijn zelfvertrouwen kwijt. Tot op de dag van vandaag heb ik dat ook niet teruggekregen. Dan is deze stap een logische om weer zelfvertrouwen te krijgen.”

Werner keert nu voor twintig miljoen euro terug bij oude liefde Leipzig. “Dit is de juiste plek voor mij. Het WK komt eraan, daar wil ik me zo goed mogelijk op voorbereiden. Ik wil zo veel mogelijk spelen. Ja, ik kom hier relatief laat binnen. Daarom was het ook belangrijk dat ik in een voor mij bekende omgeving terecht zou komen. Ik heb in de laatste jaren niet vaak de kans gehad om mezelf te laten zien. Hopelijk komt daar nu verandering in”, besluit de aanvaller, die tot 2026 tekende.

TIP: Werner topscorer van de Bundesliga? Liefst 17x je inleg bij Unibet!

Werner mislukt bij Chelsea?

  • Ja, natuurlijk
  • Dat niet hoor
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie