Frenkie de Jong beschimpt door boze Barça-fans: “Puta!” (?)

Foto: Frenkie de Jong beschimpt door boze Barça-fans: “Puta!” (?)

Frenkie de Jong is helemaal klaar met de leiding van FC Barcelona. Volgens SPORT heeft de Oranje-international aangegeven dat hij de club trouw wil blijven, maar geen gesprekken meer wenst te voeren.

FC Barcelona stuurt al maanden aan op een duidelijke keuze: vertrekken voor een topbedrag óf verlengen onder nieuwe voorwaarden. De Catalaanse topclub overweegt zelfs juridische stappen om de contractverlenging uit 2020 ongedaan te maken. Links of rechtsom probeert men druk uit te oefenen op de voormalig middenvelder van Ajax.

Kamp-De Jong accepteert die situatie niet. Volgens SPORT weigert zijn entourage in gesprek te gaan met Barcelona om een nieuw contract overeen te komen. Speler en zaakwaarnemer zijn van mening dat de club hem onder druk probeert te zetten, nadat hij heeft geweigerd om een salarisoffer te accepteren. Barcelona is hem immers nog vele miljoenen schuldig…

UPDATE 10/08 20u

De aanhang van FC Barcelona, of in ieder geval een deel daarvan, is niet bepaald te spreken over de houding van Frenkie de Jong. De Oranje-middenvelder houdt zijn poot stijf tegenover de clubleiding en daar zijn sommige fans niet blij mee. Toen De Jong het trainingscomplex van Barça kwam oprijden werd hij beschimpt door een groep Catalaanse supporters. “Verlaag je salaris, puta!”, werd er onder meer geroepen.

De Jong wil in principe bij Barça blijven, al is het de vraag of dat nog steeds zo zal zijn als het publiek zich tegen hem keert. Chelsea en Manchester United willen de Zuid-Hollander maar wat graag overnemen, maar hij ziet zelf een move naar de Premier League niet zitten lijkt het. Eerder op de woensdag werd duidelijk dat The Blues er met Barcelona uitwaren wat betreft de voorwaarden van een transfer. Het vinden van een persoonlijk akkoord tussen De Jong en de Londenaren lijkt een stuk lastiger.

De Jong wil, na de afspraken die hij eerder maakte met de Barça-leiding, niets weten van een salarisverlaging. Dit deed hij al in een vroeger stadium om de club te helpen. Sindsdien gaf de club velen miljoenen uit aan nieuwe spelers en salarissen. Sommige supporters nemen dat de Nederlander kwalijk, getuige het onderstaande filmpje.

Snap jij deze Barça-supporters?

  • Ja, ze blijven de clubleiding steunen
  • Nee, Frenkie staat in zijn recht
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie