‘Ajax heeft opvolger Martínez geïdentificeerd’

Foto: ‘Ajax heeft opvolger Martínez geïdentificeerd’

Het begint er meer en meer op te lijken dat Ajax deze zomer afscheid moet gaan nemen van Lisandro Martínez, voor wie het Manchester United van coach Erik ten Hag zo’n vijftig à zestig miljoen euro klaar heeft liggen. De Argentijn wil zelf heel graag naar Engeland.

En dus zal H2 (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar) door moeten schakelen voor de opvolging van Martínez. Volgens meerdere binnen- én buitenlandse bronnen is daarvoor in beeld nu Mykola Matviienko. De Oekraïner mag vanwege de oorlog gratis voor één jaar gehuurd worden van Shakhtar Donetsk, waar hij al jarenlang (zowel in competitieverband als in de Champions League) veel indruk maakt. Zijn marktwaarde wordt geschat op elf miljoen euro, mogelijk dat Ajax hem ook wel gelijk permanent over wil kopen van Shakhtar.

51-voudig international Matviienko is bovendien een linkspoot, net als Martínez is, en zou dus een koppel kunnen gaan vormen met Jurriën Timber centraal achterin. Naar verluidt heeft technisch beleidsbepaler Hhuntelaar al meermaals gesproken met het management van Matviienko, alvast voor het geval dat Martínez straks vertrekt.

Doelman

Volgens Oekraïense media heeft Ajax naast Matviienko (26) ook nog een doelman uit Oekraïne op het oog, maar daarover is verder nog iets bekend. De naam van Andriy Lunin (reservedoelman van Real Madrid) klinkt voorzichtig, maar is lang niet zo concreet als Matviienko.

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,66 keer je inleg via bet365!

Moet Ajax voor Matviienko gaan?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen..
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie