‘Amerikaanse broers willen Vitesse kopen’

Foto: ‘Amerikaanse broers willen Vitesse kopen’

Vitesse, dat zich spoedig hoopt te versterken met RKC Waalwijk-aanvoerder Melle Meulensteen, valt mogelijk opnieuw in buitenlandse handen. Er zijn Amerikanen geïnteresseerd in de subtopper uit Arnhem.

De Telegraaf schrijft vrijdagavond: “Over het verkoopproces is de afgelopen maanden weinig naar buiten gekomen. Het is niet bekend hoeveel gegadigden er zijn om de club over te nemen. Wel is duidelijk geworden dat de Amerikaanse broers Robert en Philip Platek belangrijke kandidaten zijn om in Vitesse te stappen.”

De Amerikanen zijn al bekend binnen Europese voetbal. De broers Platek zijn eigenaar van het Italiaanse Spezia, waar zij ook aandelen hebben in Deense Sønderjyske en het Portugese Casa Pia AC. Zij filosofeerden al eerder over het uitbreiden van het imperium met een Nederlandse club.

Einde van een tijdperk

In maart van dit jaar maakte Valeri Oyf bekend dat hij Vitesse te koop zette. Hij volgde daarmee het besluit van zijn goede vriend Roman Abramovich, die na de Russische invasie in Oekraïne afstand deed van zijn belangen. Oyf behoorde niet tot de door sancties getroffen Russen, maar besloot alsnog om Vitesse te koop te zetten.

De kans is groot dat de nieuwe eigenaren opnieuw de jaarlijkse tekorten bijpassen. De Telegraaf: “Het lijkt weinig waarschijnlijk, dat een nieuwe eigenaar een dergelijk businessmodel gaat overnemen. Als de gebroeders Platek uit de bus rollen als nieuwe eigenaars, gaat dat sowieso niet gebeuren, want de Amerikanen uit New York staan bekend om hun behoedzame koers en zijn geen eigenaren die zomaar miljoenen in een club pompen.”

TIP: Wedden op voetbalwedstrijden? Waag je gok via Circus!

Ideaal voor Vitesse?

  • Ja
  • Nee
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie