‘Fles Lambrusco al koud, grootste deal sinds El Hamdaoui’

Foto: ‘Fles Lambrusco al koud, grootste deal sinds El Hamdaoui’

Al een flink aantal jaren werkt Eredivisie-hoogvlieger AZ met een limiet op uitgegeven transfersommen, maar voor Jens Odgaard wordt een uitzondering gemaakt. Hij komt voor ruim vier miljoen euro over van Sassuolo, dat hem vorig seizoen al – met veel succes – verhuurde aan RKC.

Directeur Max Huiberts vertoeft momenteel al in MIlaan om de deal met Sassuolo rond te maken. “Hij is in juni ongetwijfeld de belangrijkste ’speler’ van AZ, Max Huiberts. De directeur voetbalzaken van Alkmaar Zaanstreek is tijdens het spel van loven en bieden op de zomerse transfermarkt schatbewaarder en koopman tegelijk. Een grote fles Lambrusco, een lekkernij uit de streek, is alvast koud gezet”, weet De Telegraaf te melden.

Sinds Dirk Scheringa hanteerde AZ een transferplafond van drie miljoen euro, die wordt nu aan diggelen geslagen. “Tien maanden geleden stond Huiberts, uiteraard met fiat van algemeen directeur Robert Eenhoorn, op het punt om die bijkans heilige limiet met twee miljoen te overschrijden. Voor Joey Veerman, exclusief een doorverkooppercentage van 20 procent. De deal ging echter niet door omdat de spelmaker van SC Heerenveen voor PSV koos.”

Duurste aankoop sinds El Hamdaoui

Met Odgaard moet nu de volgende stap gezet gaan worden door AZ. “Om komend seizoen weer echt te kunnen concurreren met de top-3 is één Eredivisie-waardige spits (Vangelis Pavlidis) niet voldoende gebleken. Huiberts moet simpelweg de knip trekken voor een spits. Het liefst eentje, zo vertelt Jansen na de eerste veldtraining, ’met een ander profiel’ dan Pavlidis.” Dat wordt nu dus de jonge Deen, die de duurste aankoop sinds Mounir El Hamdaoui in 2007 (zeven miljoen euro) wordt. Eerder kwam Odgaard ook al op huurbasis uit voor sc Heerenveen, hij wordt na Mees de Wit (PEC Zwolle) en Mayckel Lahdo (Hammarby) zomeraanwinst nummer drie.

TIP: Pak de welkomstbonus van €250 en sla je slag via Circus!

Odgaard is een topper voor AZ

  • Eens
  • Dat is wat overdreven
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie