‘AZ tikt miljoenen af voor eerste topaankoop’

Foto: ‘AZ tikt miljoenen af voor eerste topaankoop’

AZ staat op het punt om Jens Odgaard aan te trekken. De Telegraaf meldt dat technisch directeur Max Huiberts dinsdag naar Italië is gevlogen om de aanvaller los te weken bij Sassuolo. De Alkmaarders moeten flink in de buidel tasten voor de Deen, die 4,5 miljoeneuro kost. 

Bronnen rondom beide clubs melden dat de deal zo goed als rond is en dat de aanvaller spoedig de overstap zal maken naar AZ. Odgaard maakte afgelopen seizoen een goede indruk bij RKC en de Alkmaarders zien in de Deen een ander type aanvaller dan de huidige spits Vangelis Pavlidis. Een spits waar AZ-trainer Janssen naar op zoek is, die overigens lovende woorden over heeft voor de Griek. “Pavlidis heeft afgelopen seizoen met 25 goals zijn sporen wel verdiend. Hij heeft laten zien dat hij qua persoonlijkheid en spelopvatting in onze manier van spelen past.”

Ander type

De Alkmaarders zochten echter ook nog een andere type aanvaller met meer diepgang en snelheid en volgens Janssen past Odgaard perfect in dat plaatje. “Ja, hij voldoet aan die eigenschappen. En wat ik van hem heb gezien, kan hij ook op meerdere posities uit de voeten. Dat maakt hem extra interessant voor een club als AZ.” Overigens wilde Janssen niet bevestigen dat Huiberts daadwerkelijk met de aanstaande transfer bezig is. “Ik ben niet op de hoogte van zijn agenda.” Maar: “Ik weet wel dat Jens in een eerder stadium bij ons genoemd is.”

TIP: Kan AZ komend seizoen de top-3 aanvallen? Pak 15x je inzet bij een Eredivisie-titel!

Is Odgaard een aanwinst voor AZ?

  • Ja
  • Nee
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie