‘Bergwijn-blamage dreigt voor Ajax’

Foto: ‘Bergwijn-blamage dreigt voor Ajax’

Er is een reële kans dat Ajax wederom naast Steven Bergwijn grijpt. Volgens De Telegraaf dreigt er slecht nieuws voor de Amsterdammers nu er ‘meerdere clubs’ zich gemeld hebben.

Bergwijn erkent dat meer clubs in de race zijn. “En dat is slecht nieuws voor Ajax”, zo weet de krant. “De Amsterdammers, die op hoofdlijnen een akkoord hebben met de Tottenham Hotspur-speler over een contract voor vijf seizoenen, blinken de laatste dagen uit in besluiteloosheid. Ze hebben nog altijd de beste papieren om Bergwijn in te lijven, maar zullen daadkrachtig moeten zijn om de concurrentie uit de top van de Premier League van zich af te schudden.”

Tegen België (1-4 zege) krikte Bergwijn zijn marktwaarde andermaal op. “En dat terwijl na de eerste salarisindicatie al wekenlang bekend is dat Ajax en de aanvaller het over een vijfjarig contract wel eens worden. Dat het raadzaam was vóór België-Nederland een deal met Tottenham Hotspur te sluiten, was een voetbal-abc’tje, waaraan technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar, maar vooral financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen voorbijgingen”, zo schrijft clubwatcher Mike Verweij.

Daar voegt het medium aan toe: “Het mislopen van Bergwijn, die met bonussen vooralsnog in totaal 25 miljoen euro moet kosten, zou voor Ajax niet alleen een gemiste kans voor open doel, maar inmiddels ook een blamage zijn. Drie keer eerder deden de Amsterdammers een poging, twee keer voerde Erik ten Hag een persoonlijk gesprek met hem en het heeft er alle schijn van dat Bergwijn ook al om tafel heeft gezeten met de nieuwe trainer Alfred Schreuder. Na de vraag of dat zo is, toverde Bergwijn de allergrootste glimlach op zijn gezicht, ontkende hij dat niet, maar ontweek hij de vraag met het gemak waarmee hij vrijdag de Belgen passeerde.”

TIP: Maakt Bergwijn de 0-1 tegen Wales? Win 7,10 keer je inleg!

Eens?

  • Ja
  • Nee
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie