‘Oorlog tussen Bayern en Lewandowski’

Foto: ‘Oorlog tussen Bayern en Lewandowski’

De zo succesvolle samenwerking tussen Robert Lewandowski en Bayern München lijkt in een smerig spel te eindigen. Lewandowski liet zich gaan tijdens een persconferentie tijdens het trainingskamp van de Poolse nationale ploeg. Herbert Hainer, de president van Bayern, vindt dat de topspits zich onprofessioneel opstelt. 

Lewandowski ligt nog tot medio 2023 vast in Beiren. De club deed hem onlangs een contractvoorstel, maar Lewandowski wees de mogelijkheid op een langer verblijf af. Dat niet alleen: de spits maakte ook bekend dat hij per direct wil vertrekken bij de Duitse landskampioen. 

Robert Lewandwoski 

Verschillende kopstukken van Bayern lieten zich sinds dat moment uit over de toekomst van de spits. Ook Hainer maakte duidelijk dat Lewandowski nog ‘gewoon’ speler van Bayern is. “We hebben altijd duidelijk gemaakt dat Lewandowski nog een contract tot 30 juni 2023 heeft en een contract is een contract. Waar gaat het heen als een speler zomaar zijn contract kan beëindigen en een club hem wel tot de laatste dag moet betalen? Dat is niet eerlijk, zo kan het niet gaan”, vertelde de bestuurder tegen BILD

Hainer staat te kijken van de houding van de spits. “Ik ben verrast dat Robert ervoor heeft gekozen om zo openlijk te communiceren. Ik had dat in zijn plaats niet gedaan. Hij weet volgens mij erg goed waar hij bij Bayern aan toe is. Dit is een club die erg goed met spelers omgaat, zodat ze zo goed mogelijk kunnen presteren op het veld. Maar het is geen eenrichtingsweg als het gaat om waardering.”

De houding zorgt echter niet voor grote kopzorgen bij Bayern, dat duidelijk niet wil toegeven aan de wensen van Lewandowski. Hainer: “Er is ook geen nood financieel. We willen de beste spelers hebben en Robert is een van de besten. Ik ben er zeker van dat hij komend seizoen nog bij ons speelt.”

TIP: Wint Polen van Nederland? De odd is 4.65x! 

Eens met Bayern?

  • Ja
  • Nee
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie