Heracles wacht zware tijd: “Schrapen en saneren”

Foto: Heracles wacht zware tijd: “Schrapen en saneren”

Heracles Almelo is zaterdagavond roemloos uit de Eredivisie geknikkerd. Ook de returnwedstrijd tegen Excelsior ging verloren (1-3) en dus komt er na zeventien jaar een einde aan het verblijf op het hoogste niveau.

De Tubantia schrijft kort na de degradatie: “Het was vrijdag exact zeventien jaar geleden dat Heracles kampioen werd en promoveerde. De tegenstander op 20 mei 2005 bestaat al geruime tijd niet meer: BV Veendam. Jongere fans zullen niet eens weten dat die club ooit in het betaalde voetbal heeft gespeeld.”

Heracles heeft veel meegemaakt op het hoogste niveau, waaronder Europees voetbal en een bekerfinale. Dit seizoen veranderde het beeld. “Het seizoen van de Wet van Murphy, het seizoen waarin vrijwel alles mis kon gaan wat er binnen en buiten de lijnen fout kon gaan. Als je alles bij elkaar optelt, zou je het bijna een wonder noemen dat de club al niet veel eerder in de problemen is gekomen dit jaar.”

De gevolgen zullen groot zijn. Het medium besluit: “Er gaan dingen veranderen bij de club. Geen Eredivisie betekent minder tv-geld, minder inkomsten van toeschouwers en sponsors en minder aandacht. Het wordt schrapen en saneren. Dragende spelers zullen vertrekken, goedkopere krachten zullen er voor terugkomen. Niemand die nu nog weet hoe het plaatje eruit komt te zien. Daarvoor is de wond nog te vers en vooral veel te diep. Maar iedereen in Almelo weet dat je niet lang in het moeras moet blijven. Zie NAC, zie Roda JC, zie De Graafschap.”

TIP: Voorspel de play-offs en pak de bonus van €250!

Zie je Heracles snel terugkeren?

  • Ja
  • Nee
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie