PSG kan titel ruiken na zege op Feyenoord-opponent

Foto: PSG kan titel ruiken na zege op Feyenoord-opponent

Paris Saint-Germain heeft zondagavond de Franse topper tegen Olympique Marseille weten te winnen. De Parijzenaars ontsnapten vlak voor tijd tegen de nummer twee van de Ligue 1 door een afgekeurde treffer en wonnen daardoor met 2-1.

PSG begon de avond met twaalf punten voorsprong op Marseille. De achtervolger móést dus winnen om de titelstrijd nog een klein beetje spannend te maken, maar de Conference League-opponent van Feyenoord moest de meerdere erkennen in de sterrenformatie van Mauricio Pochettino. Neymar opende op schitterende wijze de score door op aangeven van Marco Verratti stijlvol af te ronden: 1-0.

Kylian Mbappé had de Franse topper definitief naar PSG toe kunnen trekken, maar de steraanvaller schoot oog in oog met doelman Pau López naast. Aan de andere kant zat ook doelman Gianluigi Donnarumma er niet lekker in en dat werd meteen afgestraft door Duje Ćaleta-Car, die een hoekschop tot doelpunt promoveerde. 

PSG had voor rust zowel hinder als voordeel van de arbitrage. Een treffer van Lionel Messi werd afgekeurd vanwege buitenspel van Nuno Mendes, maar de bal ging even later wel op de stip na hands van Valentin Rongier. De VAR ontdekte het trucje van Neymar en vanaf elf meter trof Mbappé alsnog doel: 2-1.

In de tweede helft wist PSG de voorsprong te behouden. Verdediger William Saliba zorgde vlak voor tijd voor de 2-2, maar daar zette de VAR een streep doorheen. Het gat met PSG groeit zodoende naar vijftien punten met nog zes duels te gaan. De vraag is dan ook niet óf de titel naar Parijs gaat, maar wanneer de champagne ontkurkt mag worden.

Scoreverloop: 1-0 (12′) Neymar, 1-1 (31′) Duje Ćaleta-Car, 2-1 (45′) Kylian Mbappé (strafschop)

Wint PSG bij Angers? De odd is 1.44!

Maakt Feyenoord kans tegen dit Marseille?

  • Een grote kans
  • Een redelijke kans
  • Een hele kleine kans
39+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie