Rangers zet streep door Old Firm op vreemde bodem

Foto: Rangers zet streep door Old Firm op vreemde bodem

The Old Firm in Australië gaat niet door. Beide clubs waren uitgenodigd voor een invitatietoernooi op Australische bodem, maar Rangers FC heeft zich afgemeld. Dit naar aanleiding van supportersprotesten aan de kant van Rangers, die niks zagen in het duel dat vooral in het teken zou staan van Celtic-trainer Ange Postecoglou.

Postecoglou zwaait sinds vorig jaar de scepter bij Celtic, maar was ook enkele jaren bondscoach van het Australisch nationaal elftal. Bovendien is de trainer van Celtic mateloos populair in Australië, waardoor de supporters van Rangers niks wilden weten van een heldenonthaal voor Postecoglu. De organisatie baalt van de afzegging van de club van trainer Giovanni van Bronckhorst. “Door van gedachten te veranderen, heeft het bestuur van Rangers veel fans in Australië en de Aziatische regio teleurgesteld. We zullen nu overleggen met onze aandeelhouders voordat we onze reactie bepalen”, valt in een verklaring te lezen van de organisatie.

Toernooi tijdens het WK

Western Sydney Wanderers en Sydney FC behoorden ook tot de deelnemende clubs aan het toernooi, dat van 16 tot en met 20 november gehouden zou worden. Een periode waarin het competitievoetbal stilligt vanwege het Wereldkampioenschap voetbal, dat in diezelfde periode wordt gehouden. Vanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd vindt de loting voor het WK plaats. Nederland zit in pot 2 tijdens de loting, waardoor het mogelijk een zware opponent treft uit Pot 1.

Rangers wint The Old Firm van Celtic voor 2.50 keer je inzet!

Wie wordt kampioen van Schotland

  • Rangers
  • Celtic
24+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie