Ten Hag haalt zijn gelijk na Klassieker: “Altijd”

Foto: Ten Hag haalt zijn gelijk na Klassieker: “Altijd”

Ajax-trainer Erik ten Hag zag Dusan Tadic de laatste weken niet altijd even goed spelen, maar toch liet hij zijn aanvoerder telkens staan. Na de 3-2 zege op Feyenoord haalde hij zijn gelijk.

Tegen Feyenoord schoot Tadic vanuit een vrije trap de 2-2 binnen. “Het laat maar weer zien waarom je Tadic altijd op het veld moet laten staan”, oordeelde de succestrainer op de persconferentie. “Hij maakt zó vaak het verschil. Vaak ook op momenten dat het echt nodig is. Natuurlijk wordt ook Tadić hier kritisch benaderd. Als hij dingen niet goed doet, spreken we hem daarop aan. Maar zijn leiderschap is voor deze ploeg ontzettend belangrijk.”

De Serviër had ook een groot aandeel in de tweede gele kaart van teamgenoot Antony. Volgens Ten Hag ging scheidsrechter Danny Makkelie daar in de fout. “Ik denk dat hij de verkeerde de gele kaart geeft. We hebben er even over gediscussieerd. We hebben onze visies gedeeld en dat respecteert en accepteer ik”, zo oordeelde de oefenmeester.

Onana

Ten Hag besprak ook de rol van André Onana, die hij ‘wisselend’ vond spelen. “Maar we weten dat hij het heel goed kan. We moeten hem ook opties geven. Dat deden we in de eerste helft lang niet altijd. Wij verwachten ook van onze ploeg dat we van achteruit doorvoetballen, als er een vrije man is. Dan moeten die vrije mensen wel in de ballijnen komen. Anders moeten we, als een tegenstander in de één-tegen-één gaat, lang spelen.”

Wint Ajax in Groningen? De odd is 1.20!

Eens met Ten Hag?

  • Ja
  • Nee
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie