‘Ten Hag kiest deze opstelling tegen Feyenoord’

Foto: ‘Ten Hag kiest deze opstelling tegen Feyenoord’

Ajax werd afgelopen dinsdagavond op een behoorlijk pijnlijke manier uit de Champions League geknikkerd door SL Benfica, maar dat lijkt voor oefenmeester Erik ten Hag geen reden te zijn om zijn opstelling op de schop te gooien…

Op zijn persconferentie vertelde de Tukker: “Het is duidelijk dat dit een teleurstelling is die hard aankomt, maar een sportman raapt zich bij elkaar en vecht zich terug. We hebben het achter ons gelaten.”

Drie jaar geleden was de pijn nog heviger toen Ajax op het allerlaatste moment het onderspit dolf tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van het miljardenbal. Een paar dagen later wonnen de Amsterdammers vrij gemakkelijk van FC Utrecht (4-1): “Ik denk dat we het destijds goed gemanaged hebben. De spelers reageerden goed. Dat gevoel hadden we nu ook. We zijn het op dezelfde manier aangevlogen. Dus als we hetzelfde resultaat boeken tegen Feyenoord, zijn we heel blij.”

Door veel te praten probeert Ten Hag zijn voetballers weer scherp te krijgen: “Je kijkt naar hoe het team en spelers afzonderlijk de teleurstelling verwerken. Op basis daarvan ga je de juiste acties ondernemen. Groepsgesprekjes zijn daar ook onderdeel van. Je probeert de stemmingen te peilen en richting te geven hoe we verder gaan. Dat heb ik gedaan. Je wilt zo snel mogelijk weer in de positiviteit komen. Daarbij neem je ook mee wat goed was. Tegen Benfica hebben we ook heel veel goed gedaan.”

Verwachte opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller en Tadic.

Odds bij bet365: Ajax 1.44, gelijkspel 4.75, Feyenoord 6.50

Goede opstelling?

  • Vind ik wel
1054+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie