Lille vs Chelsea: is er nog een kans?

Foto: Lille vs Chelsea: is er nog een kans?

Lille ging in Stamford Bridge 2-0 onderuit, wat de terugwedstrijd natuurlijk een pak zwaarder maakt. Ze spelen weliswaar thuis, maar ook dat lijkt hun de jongste weken geen vleugels meer te geven. Een 1-5 pandoering tegen PSG en tot tweemaal toe 0-0 tegen Metz en Saint-Etienne, dat zijn geen cijfers om vertrouwen uit te putten. Het enige lichtpuntje is eigenlijk de 4-0 overwinning tegen Clermont vorige week, waarin Renato Sanches zijn goede spel wist om te zetten in twee assists. Is hij de enige hoop die Lille nog rest voor een comeback?

Lille: moeilijke opdracht 

Lille staat voor een uiterst moeilijke opdracht. Ze moeten een 0-2 achterstand goedmaken tegen de beste ploeg uit Europa én de beste ploeg in de wereld. Chelsea won namelijk vorig jaar de Champions League en won dit jaar het WK voor clubs. Op dit eigenste moment zijn ze misschien niet zo onoverwinnelijk als de titels doen uitschijnen, maar het blijft een bijzonder moeilijke ploeg om te verschalken. Iedereen zal dus op hun best moeten zijn als ze ook maar een kans willen maken op de overwinning, of zelfs op een kwalificatie voor de kwartfinale. 

Met name Sanches toont de laatste weken dat hij in een geweldige vorm verkeert. Misschien kan hij wel de man zijn die Lille naar een hoger niveau kan tillen om Chelsea naar huis te sturen met lege handen. Ook in Stamford Bridge viel hij op met zijn acties, passing en visie. Hij is duidelijk volwassener geworden en is zijn Golden Boy-status van bij Benfica en Bayern München stilletjes aan het doen heropleven. Het is natuurlijk nog niet genoeg om te spreken van een wereldspeler, maar je ziet wel degelijk zaken terugkomen die je niet bij iedere doordeweekse speler waarneemt. 

Chelsea: kat in ’t bakkie? 

Evert Ten Napel en Youri Mulder zouden maar al te graag deze zin uitspreken over de situatie waar Chelsea zich in bevindt, maar ik zou het toch nog niet zo ver stellen. Chelsea heeft uiteraard de bovenhand en heeft met de 2-0 overwinning in de heenronde zichzelf een bijzonder gunstige positie gegeven, maar dat wil absoluut niet zeggen dat de kwalificatie al binnen is. Kansen zijn een ding, de realiteit is een andere. Na de eerste helft in Real Madrid tegen PSG dacht ook niemand dat het mogelijk was dat Los Blancos de sterren van PSG nog zouden verslaan, maar één foutje van de keeper volstond om de wedstrijd volledig te doen kantelen. 

Daar moet Chelsea met name attent voor zijn. Er mogen geen foutjes gemaakt worden, door niemand. Een misstap kan genoeg zijn om de ‘remontada’ in gang te zetten, om het geloof bij de spelers van Lille en diens supporters aan te wakkeren. Op zich heeft Chelsea vrij secure spelers daarin en zou het niet mogen mislopen, maar als er eentje op dat vlak uit de toon valt, is het misschien wel Sarr. In ideale omstandigheden, en daarmee bedoel ik dat James en Chilwell fit zijn, zou hij natuurlijk nooit starten. De realiteit is echter anders en Sarr heeft helaas getoond dat hij niet echt in de basis thuishoort. 

Wedtip: weinig goals 

De verwachting is dat Chelsea op zeker gaat spelen. De opdracht zal zijn om vooral geen goals tegen te krijgen. Zelf goals maken is puur optioneel, aangezien ze dat totaal niet hoeven te doen. Tuchel zal zijn manschappen dus vooral aanmanen om de verdedigende taken met 150 procent intensiteit uit te voeren, en als er dan minder energie is voor die tegenaanval, dan is het ook maar zo. Ik verwacht daarom weinig goals in deze wedstrijd, aangezien het scorend vermogen bij Lille ook niet daverend is op dit moment. Dat er minder dan 2,5 goals vallen heeft nu een odd van 1,85. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Maakt Lille nog een kans?

  • Ja
  • Nee
7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie