Nederlandse kameraad Abramovich spreekt zich uit

Foto: Nederlandse kameraad Abramovich spreekt zich uit

Al sinds mensenheugenis helpt meesterscout Piet de Visser zijn vriend Roman Abramovich aan spelers bij Chelsea, maar vanwege de oorlog in Oekraïne met Rusland heeft de oliebaas zijn Londense liefde noodgedwongen in de verkoop gezet.

De Visser noemt het in gesprek met het Algemeen Dagblad ‘verdrietig nieuws’ en stelt dat ‘de wereld een verkeerd beeld heeft van topmens Abramovich’. “Het gaat Roman niet om geld, hij hééft geld. Dat is een wezenlijk verschil. In werkelijkheid is hij een warme persoonlijkheid. Mogelijk krijg ik de gele kaart van Roman omdat ik over hem heb gesproken in de pers, dat heeft hij immers liever niet. Maar ik sta voor wat ik heb gezegd. Die kaart neem ik graag op de koop toe. Gewoon omdat ik wil vertellen wie de ware Roman is.”

“Omdat Roman zelf nooit met de pers praat, zien velen in hem een kille oligarch. Dat doet me heel veel pijn. Het klopt namelijk niet. Vandaar mijn behoefte om voor hem op te komen. De waarheid is dat hij een groot sociaal hart heeft. Dat mag ook wel eens verteld worden. Dat het geld van de clubverkoop ten goede komt aan de oorlogsslachtoffers in Oekraïne, tekent hem feilloos”, gaat De Visser verder.

Dankbaar

“Ik weet nog goed dat ik net een openhartoperatie achter de rug had toen ik vervolgens geveld werd door slokdarmkanker. Ik zat er helemaal doorheen: ik was echt een dood vogeltje. Op dat moment belde ik Roman, om hem te vertellen dat ik helaas moest stoppen als Chelsea-scout. Wat hij me toen zei, zal ik nooit vergeten. ‘Piet’, zei hij, ‘you can sign a contract for ten or twenty years’. Dat geloof je toch niet? Je ligt op het randje van de dood en krijgt vervolgens te horen dat hij je contract met tien of twintig jaar wil verlengen. Die mededeling dat je blijkbaar zoveel voor iemand betekent, heeft me zó enorm veel kracht gegeven. Om nog maar te zwijgen over al die maanden dat ik daarna bij hem op zijn boot en in zijn hotel mocht herstellen. Ik durf te zeggen dat Roman mijn leven heeft gered. Zonder hem was ik er niet meer geweest.”

Wint Chelsea van Burnley? Dan win jij 1,5x je inzet! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Abramovich is een goed mens

  • Eens
  • Oneens..
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie