Krankzinnige salariseis ‘Ajax-aanwinst’ Bounida lekt uit

Foto: Krankzinnige salariseis ‘Ajax-aanwinst’ Bounida lekt uit

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is de kogel door de kerk: het grote talent Rayane Bounida (morgen 16) gaat voor Ajax voetballen op De Toekomst. De jongeling komt over van de (gewezen) Jupiler Pro League-topclub RSC Anderlecht.

“Het is gebeurd”, opent het bovengenoemde dagblad op woensdagochtend. “Rayane Bounida wordt morgen 16 jaar en heeft een (voor)contract getekend bij Ajax. Anderlecht ziet in de zomer dus één van zijn grootste talenten ooit vertrekken voor een schamele opleidingsvergoeding.”

De voormalige topscout Urbain Haesaert (in het verleden werkzaam voor Ajax, red.) deed in een eerder stadium al zijn zegje in gesprek met HLN: “De sportieve meerwaarde van de opleiding van Ajax mag je niet onderschatten. Daarmee wil ik de kracht van de Anderlecht-jeugd niet minimaliseren – ze hebben daar ook een sterke lichting. Maar kijk eens hoeveel talenten er de voorbije jaren allemaal doorgestroomd zijn. Nog véél meer dan bij Anderlecht. Ajax is de beste voetbalschool die er bestaat. In een competitie die Rayane veel beter zou moeten liggen dan de Belgische – hij kan meer uit de duels spelen.”

UPDATE 2/3

Inmiddels heeft Het Nieuwsblad meer informatie rondom een transfer van Rayane Bounida naar Ajax vrijgegeven. Hij gaat er voor vijf jaar tekenen, en vermoedelijk staat daar een bizar salaris voor hem tegenover: “Anderlecht voerde wel onderhandelingen met het fenomeen, maar volgens onze info mikte de entourage van Bounida op een jaarsalaris van 700.000 euro. Paars-Wit wilde wel bepaalde barema’s overschrijden, maar moet nog steeds op de centen letten. Zo’n bedrag verdienen zelfs spelers van de A-selectie als Bohdan Mykhaylichenko niet. Dat gaat echt niet.”

Verdien 1.28 keer je inleg als Anderlecht van Eupen wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Rayane Bounida (@rayane.bounida10)

Moet Ajax hier wel aan voldoen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
3193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie