‘Dest mag hopen op binnenlandse toptransfer’

Foto: ‘Dest mag hopen op binnenlandse toptransfer’

Sergino Dest hoopt deze maand bij Barcelona te vertrekken. De interesse in de Amerikaanse international is groot en komt onder meer van Atlético Madrid. Het is echter de vraag of het tot een deal komt.

Toen de vleugelverdediger in de zomer van 2020 de overstap maakte naar Barcelona, zag de loopbaan van Dest er nog rooskleurig uit. De jeugdspeler van Ajax had het in Amsterdam een seizoenlang uitstekend gedaan en leek onder leiding van Ronald Koeman nieuwe stappen te maken in zijn carrière. Dat plaatje bleek in de praktijk echter niet te kloppen.

De Nederlandse oefenmeester moest dit seizoen namelijk het veld ruimen, waardoor Dest het zicht op speeltijd langzaam verloor. Xavi maakt inmiddels slechts sporadisch gebruik van de diensten van Dest. De defensieve kracht zou er daarom aan denken om deze winter het avontuur in Barcelona te beëindigen en een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Verschillende clubs zouden in de markt zijn om de handtekening van Dest te bemachtigen. Atlético Madrid is naar verluidt een van de serieuze kandidaten om hem over te nemen. Hoofdtrainer Diego Simeone zou hem zien als ideale opvolger van Kieran Trippier, zo meldt ESPN. Trippier vertrekt deze winter naar Newcastle United.

Andere geïnteresseerden

Andere media lieten de afgelopen weken weten dat onder meer Chelsea en Bayern München het eveneens zouden zien zitten om Dest een contract aan te bieden. De rechtsback had bij Ajax ook al de mogelijkheid om naar de Bundesliga te vertrekken, maar koos destijds voor een avontuur in Spanje. Daar kan in 2022 dus echter verandering in komen.

Wint Atlético Madrid de landstitel? Grijp 21 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Dest de overstap maken naar Atlético Madrid?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
179+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie