Reuzendoder West Ham vloert ook Chelsea in enerverende derby

Foto: Reuzendoder West Ham vloert ook Chelsea in enerverende derby

West Ham United heeft koploper Chelsea getrakteerd op een dure nederlaag. In een spraakmakende derby wonnen The Hammers in de slotfase door een curieuze treffer.

Hakim Ziyech keerde terug in de basis, nadat hij midweeks tegen Watford de winnende maakte als invaller. Overtuigend was dat duel niet van Chelsea, dat op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst ook zijn borst kon natmaken. Toch kwam de koploper na een klein half uur op voorsprong. Mason Mount mikte de bal op het hoofd van verdediger Thiago Silva. Een ruim tien minuten kwamen de gastheren met het antwoord. Jorginho speelde tekort terug op doelman Edoard Mendy, die de overtreding op Jarrod Bowen maakte. Manuel Lanzini benutte vanaf elf meter.

Toch zorgden The Blues dat ze de rust ingingen met een voorsprong. Ziyech bediende Mount, die met een prachtige volley succesvol in de korte hoek mikte. West Ham was niet van plan zich gewonnen te geven: weer kwam het langszij. Dit keer door een knal van Bowen in de verre hoek. Chelsea ging nog op jacht naar de winnende goal, maar die viel aan de andere kant. De derde linksback van de thuisploeg, Arthur Musuaku. raakte een voorzet verkeerd, die prompt in de korte hoek belandde. Mendy was zichtbaar verrast, maar zag er toch nog niet helemaal goed uit.

Zo wint West Ham na Liverpool ook van Chelsea. Manchester City kan vanavond de koppositie overnemen als het de drie punten pakt op bezoek bij Watford.

Scoreverloop: 0-1 (28′) T.Silva, 1-1 (40′) M.Lanzini (pen.), 1-2 (44′) M.Mount, 2-2 (56′) J.Bowen, (87′) A.Masuaku 3-2

Een zwakke beurt van Chelsea?

  • Ja, dit mag niet gebeuren
  • Nee, vooral veel pech vandaag
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie