“Hij gaat bij Ajax niet spelen als Haller fit is”

Foto: “Hij gaat bij Ajax niet spelen als Haller fit is”

Ajax hoopt in januari een nieuwe spits aan de selectie toe te voegen. Ook de naam van Steven Bergwijn valt, maar volgens Arno Vermeulen is alleen de komst van de Tottenham Hotspur-aanvaller ‘relatief logisch.

Vermeulen ziet in Bergwijn een aanwinst voor Ajax. In Voetbalpraat stelt de NOS-commentator: “Hij komt uit de club en bij het Nederlands elftal heeft hij laten zien dat hij het niveau nog steeds heeft. Dat snap ik wel.” De spits van RB Leipzig vindt hij daarentegen geen aanwinst. “Brobbey is wel gek, omdat je een stand-in zoekt. Dan wordt hij in januari een paar keer eerste spits, maar gaat hij daarna weer op de bank zitten.”

Volgens Vermeulen is dit niet de ideale oplossing. “Hij gaat bij Ajax niet spelen als Haller fit is. Het is moeilijk, want je wilt een tweede spits hebben die het niveau van Haller heeft, maar wel genoegen neemt met een plek op de bank. Het is een beetje zoeken naar een naald in een hooiberg. Ik zou ook geen vijf spitsen weten.”

Luuk de Jong

De naam van FC Barcelona-aanvaller Luuk de Jong valt ook regelmatig. Vermeulen zou dat wél een goede optie vinden. “Luuk de Jong zou in januari je vervanger kunnen zijn in de spits. Daarna is hij dan meteen je plan B, wat ze ook niet hebben.”

De Jong is uit de gratie geraakt sinds het ontslag van Ronald Koeman. Barcelona hoopt de van Sevilla gehuurde spits daarom te laten gaan in januari. Ajax is genoemd als optie, al denken critici dat de Amsterdammers vooral worden gebruikt om concurrent PSV in actie te krijgen. Afgelopen zomer besloot De Jong een terugkeer in Eindhoven nog af te wijzen.

Wedden op Ajax-duels? Zet je geld in bij bet365 en win!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ajax Brobbey halen?

  • Ja
  • Nee
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie