Schmidt spreekt na remise PSV van ‘ons verlies’

Foto: Schmidt spreekt na remise PSV van ‘ons verlies’

PSV domineerde het grootste deel van de wedstrijd, maar opnieuw ging het mis tegen sc Heerenveen (1-1). Trainer Roger Schmidt wijt dat vooral aan zijn eigen ploeg.

“We zijn natuurlijk heel erg teleurgesteld”, constateerde Schmidt na afloop van de wedstrijd in gesprek met ESPN. “We waren duidelijk de betere en creëerden een hoop kansen. Maar je moet nu eenmaal scoren op het juiste moment en de concentratie tot het laatste moment vasthouden.”

Schmidt vervolgde zijn verhaal als volgt: “Het had twee kanten op kunnen gaan. Of we hadden al onze kansen moeten benutten en zes keer moeten scoren of we hadden de nul moeten houden. Beiden is ons niet gelukt… Heerenveen speelde vooral op de counter en sloeg toch nog toe. Helaas, maar dat hoort bij voetbal.”

PSV won al sinds december 2011 niet meer in Heerenveen. Schmidt wilde echter niets weten van een angstgegner. “Ons verlies komt niet omdat we hier tien jaar niet gewonnen hebben, maar omdat we er niet in slaagden de tweede goal te maken.”

Ramalho

André Ramalho was het eens met Schmidt. “De enige kans die Heerenveen kreeg was een goal. (…) We spelen veel wedstrijden en voor mijn gevoel waren we vandaag niet echt vers. Toch waren we duidelijk de betere ploeg. We moeten de wedstrijd zo snel mogelijk doodmaken, want met 1-0 houden zij het geloof. Aan het einde van de wedstrijd werden we moe, terwijl we het duel toen allang beslist hadden moeten hebben.”

PSV loopt door deze remise schade op in de titelstrijd. Ajax heeft nu twee punten voorsprong. “We weten dat dit dure punten zijn. Als je prijzen wil winnen, mag dit niet gebeuren.”

Wedden op PSV-duels? Maak een bet365-account aan!

Eens met Schmidt?

  • Ja
  • Nee
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie