Guardiola loyaal aan City: “Zal geen andere Engelse club gaan trainen”

Foto: Guardiola loyaal aan City: “Zal geen andere Engelse club gaan trainen”

Pep Guardiola heeft nog geen idee wanneer zijn tijd bij Manchester City erop zit en waar hij daarna eventueel aan de slag zal gaan. Volgens de Spaanse manager is dat ieder geval niet bij een andere Engelse club.

Guardiola steekt niet onder stoelen of banken ooit nog een keer bondscoach te willen worden. “Ik heb al vaak gezegd dat ik een EK of WK wil meemaken, maar tegelijkertijd weet ik dat dit moeilijk kan zijn. Er zijn maar weinig banen beschikbaar”, realiseert de 50-jarige oefenmeester zich.

“Als het niet gebeurt, zal ik weer een club trainen. Dat is geen probleem. Maar in Engeland zal ik geen andere club trainen. Ik ben onderdeel bij deze club”, besluit Guardiola over de band met zijn huidige club.

Guardiola is sinds 2016 onderdeel van Manchester City. Hij heeft grote successen geboekt bij de club, maar de Champions League winnen lukte vooralsnog niet. De cup met de grote oren haalde hij alleen bij FC Barcelona (2x) binnen. Daar was Guardiola de eindverantwoordelijk tussen 2008 en 2012. Tussendoor staat er nog drie jaar Bayern München op zijn imposante cv.

Wint Guardiola dit seizoen wél de Champions League. Pak vier keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet de KNVB vol voor Guardiola gaan als hij bondscoach wil worden?

  • Ja, dé droomkandidaat
  • Nee, niet realistisch
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie