Driessen relativeert Haller-lof: ‘Allemaal intikkers’

Foto: Driessen relativeert Haller-lof: ‘Allemaal intikkers’

Ajax-spits Sebastién Haller staat op negen goals na vijf Champions League-wedstrijden dit seizoen, na zijn dubbelslag tegen Besiktas JK (als invaller, 1-2). Toch vindt journalist Valentijn Driessen de lof voor de Ivoriaan inmiddels ietwat overtrokken.

“Als ik daar had gestaan, dan had ik ze er ook ingeschoten”, stelt Driessen in Kick Off, de podcast van De Telegraaf. “Het zijn allemaal intikkers. Toevallig had ik het er met Wim Kieft over, die spits is geweest bij Ajax en in het Nederlands elftal, dus hij heeft er wel verstand van. Hij zei ook: op dat moment daar staan, is ook een kwaliteit. Waarschijnlijk had ik er niet gestaan’.”

Feit is wel dat hij aan de lopende band scoort. “Maar hij had ook nog een aanname dat je denkt: het ziet niet uit. Op de momenten dat hij er moet staan, staat hij er wel weer, wel met de kanttekening dat Besiktas de nummer negen van Turkije is. Maar het is natuurlijk een geweldige prestatie. Hij en Dessers (spits van Feyenoord, red.) zijn natuurlijk fenomenen.”

Luuk de Jong nieuwe back-up?

Eerder zei Driessen al dat Luuk de Jong als back-up halen ‘best zou kunnen. “Want als je de selectie van Ajax nu ziet: Sebastién Haller deed de eerste helft tegen Besiktas niet mee, dan mis je hem wel. Vroeger was Dusan Tadic dan stand-in, dat is nu niet meer het alternatief. Dat is wel gebleken. Ajax heeft na het vertrek van Brobbey en Traoré geen alternatief meer voor Haller, terwijl Feyenoord bijvoorbeeld Dessers heeft, PSV heeft Vinícius. Ajax mist wel zo’n speler, dus ik kan me voorstellen dat Ajax naar Sevilla belt om De Jong over te nemen. Voor een half seizoen. Ik denk dat Ajax hem harder nodig heeft dan PSV. Zeker nationaal kan je met De Jong prima voor de dag komen”, stelde Driessen.

Wordt Haller dit seizoen Champions League-topscorer? Verzesvoudig je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie