City groepswinnaar door enerverende zege op PSG

Foto: City groepswinnaar door enerverende zege op PSG

Manchester City heeft het topduel met Paris Saint-Germain gewonnen in eigen stadion. De Engelsen kwamen onterecht achter, maar rechtten de rug. Hierdoor eindigt het als groepswinnaar.

Hét affiche van deze voetbalavond was het treffen in het Etihad Stadium. Beide ploegen waren al verzekerd van de volgende ronde, alleen de groepswinst stond nog op het spel. City wederom zonder echte centrumspits, terwijl PSG de droomvoorhoede Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar toch zijn beschikking hand. Georginio Wijnaldum en Nathan Aké zaten op de bank. De Engelsen begonnen sterk en hadden vanaf het eerste moment het overwicht. In de afrondingen was het echter heel wat minder scherp. Zo mistte vooral Riyad Mahrez een aantal opgelegde kansen. Ilkay Gündogan leek de thuisploeg op voorsprong te brengen: de Duitse middenvelder kan de afvallende bal binnenschieten, maar mikte op de paal. De Parijzenaars kwamen nauwelijks in het stuk voor en vielen erg tegen.

Toch kwamen de bezoekers net na rust op voorsprong, door de individuele klasse in de aanval. Messi en Ander Herrera combineerden erop los, waarna de bal met een gelukje voor de voeten viel voor Mbappé. De spits twijfelde geen moment en schoof de bal door de benen van Ederson. Na de treffen begonnen de bezoekers makkelijker te voetballen en kwam het steeds beter in de wedstrijd. Toch was de gelijkmaker na een ruim uur spelen meer dan terecht. Rodri bereikte de mee opgekomen Kyle Walker, die voorzette. De ingevallen Gabriel Jesus kon niet bij de bal, Raheem Sterling met een uiterste krachtinspanning wel. Al strekkend gleed hij het leer binnenkant paal binnen.

De ploeg van Pep Guardiola rook bloed en ging erop en erover. Gündogan kapte vrij aan de rechterkant, waarna Mahrez gevaarlijk inslingerde. Bernardo Silva legde terug, waarna Jesus beheerst kon binnenschuiven. De 2-1 bleef op het scoreboard staan. City heeft de groepswinst binnen en kan zo bij de laatste zestien bijvoorbeeld niet tegen Ajax loten.

Scoreverloop: 0-1 (50′) K.Mbappé, (63′) R.Sterling 1-1, (76′) G.Jesus 2-1

Topwedstrijd?

  • Ja, prachtig!
  • Viel me wat tegen
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie