“We begrijpen de situatie van Donny”

Foto: “We begrijpen de situatie van Donny”

Oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer bracht Donny van de Beek en Jadon Sancho gisteren binnen de lijnen bij Manchester United in een poging om wat te forceren tegen Atalanta Bergamo en dat lukte. Het was Cristiano Ronaldo die toch nog de 2-2 binnen volleerde in de Champions League-partij.

Na het laatste fluitsignaal vertelde Solskjaer aan de verzamelde Engelse media: “Donny maakte een goede loopactie bij de laatste goal. Hij blijft hard werken en heeft de kwaliteiten om defensies open te breken. Hij scoorde ook nog bijna.”

De Noor legde zijn dubbele wissel uit: “Ik dacht dat zij (Van de Beek en Sancho, red.) een impact konden hebben hun kwaliteiten. Het is ondoenlijk om een opstelling te maken, elke keer moet ik weer spelers teleurstellen. Ook met Jadon komt het goed. Zijn inzet en instelling zijn geweldig, hij viel heel goed in. Ze zijn allemaal belangrijk en hij zal hier nog vele jaren spelen en een goede speler worden.”

Luke Shaw

Luke Shaw stak Van de Beek een hart onder de riem bij RTL7: “We begrijpen de situatie van Donny. Hij is een geweldige gozer, een lieve jongen, we houden allemaal van hem, en hij is een geweldige professional. Hij laat zijn hoofd niet zakken. Het zou begrijpelijk zijn als hij een keer teleurgesteld of een beetje beteuterd binnenkomt, omdat hij niet speelt. Maar hij werkt altijd hard, hij traint goed en doet hij met opgeheven hoofd. Als hij zich zo blijft gedragen, weet ik zeker dat hij kansen krijgt.”

Rio Ferdinand liet als analyticus een heel ander geluid horen: “Als ik Donny van de Beek was, zou ik weg zijn. Ik vind Donny geweldig, want hij is een nederige jongen, maar je moet eerlijk zijn. Als ik voor hem zou moeten zorgen, was hij al weggeweest.”

Wint Manchester United het miljardenbal? Pak 17 keer je inleg bij bet365!

Naar wie moet Van de Beek luisteren?

  • Naar Shaw
  • Naar Ferdinand
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie