Guardiola verdedigt mega-uitgave van 117 miljoen

Foto: Guardiola verdedigt mega-uitgave van 117 miljoen

Manchester City betaalde in de afgelopen zomer liefst 117 miljoen euro voor Jack Grealish aan Aston Villa, een clubrecord. Maar hadden de Citizens de technisch begaafde international van het Engelse nationale team eigenlijk wel nodig?

Oefenmeester Josep Guardiola vindt van wel. Ten overstaan van de Engelse media legt hij uit: “We hebben Jack gehaald vanwege zijn kwaliteit in de beslissende fase van het veld. Hij is in staat om tegenstanders naar zich toe te trekken en ploeggenoten te vinden. We hebben veel spelers, maar we hadden nog iemand nodig omdat we veel wedstrijden spelen in veel competities.”

Pep benadrukt: “Wanneer je in al deze competities om de hoofdprijs wil meedoen, moet je de selectie af en toe een beetje opfrissen. Anders wordt het heel moeilijk. De spelers moeten de druk voelen van de nieuwkomers en de nieuwkomers brengen nieuwe energie. Alle grote clubs doen dit soort transfers.”

‘Grealish wordt alleen maar beter’

De Catalaanse ‘beste coach ter wereld’ vindt ook dat Grealish naar behoren presteert: “Hij deed alleen niet mee tegen Burnley, maar heeft verder alles gespeeld en een erg hoog niveau gehaald. Ik weet zeker dat Jack alleen nog maar beter zal worden. Hij is op én buiten het veld gefocust en hij zorgt goed voor zichzelf. Dit is voor het eerst dat hij te maken krijgt met drie wedstrijden in een week, maar wij hebben dat elf maanden lang. Dit is een mooie uitdaging voor hem.”

Goede aankoop?

  • Zeker
  • Nee…
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie