Dumfries middelpunt van racisme-rel: apengeluiden

Foto: Dumfries middelpunt van racisme-rel: apengeluiden

De Serie A-wedstrijd van SS Lazio tegen Internazionale (3-1) van gisteren was behoorlijk tumultueus. Er gebeurde van alles en nog wat op én naast het veld… en Denzel Dumfries werd het slachtoffer van racisme vanaf de tribune van het Stadio Olimpico.

In de 67e minuut van de wedstrijd werd Dumfries binnen de lijnen gebracht voor Alessandro Bastoni, en een kwartiertje later ging het helemaal mis. Felipe Anderson maakte uit een rebound de 2-1 voor Lazio, maar op dat moment lag Inter-middenvelder Federico Dimarco geblesseerd op de grond. Toegegeven; de Nerazzurri maakten hun eigen aanval óók af, maar de ‘onsportiviteit’ van de Romeinen zorgde voor een relletje in de Italiaanse hoofdstad.

Dumfries liep hard tegen de doelpuntenmaker aan, waarna de gemoederen verder opliepen. Arbiter Massimiliano Irrati greep in en deelde liefst vier gele kaarten uit, onder meer eentje voor de international van het Nederlands elftal. Die was vervolgens de gebeten hond bij het thuispubliek. Eén supporter ging echter veel te ver, want op beelden van zendgemachtigde DAZN is duidelijk te zien dat de fan apengeluiden maakt.

Journalist Alessandro Alciato schrijft: “Hij is telegeniek, de beelden zijn gelukkig duidelijk. En gelukkig kan er ook geen twijfel bestaan over zijn identiteit. De apengeluiden zijn jegens Dumfries. Het vinden van deze supporter en hem het stadion uitslaan zou heel simpel moeten zijn.” Ook een supporter van Lazio spreekt schande van het moment: “Ik ben blij voor Lazio en Maurizio Sarri. Ik ben minder blij met de fans die het stigma van racist in hun DNA hebben. In de Premier League zou dit een schorsing voor het leven zijn. In Italie gebeurt het allemaal in ridderlijkheid.”

Hakenkruizen

Het Italiaanse voetbal kampt al veel langer met een racismeprobleem en Lazio is wat dit betreft frontrunner. Lokale media weten namelijk dat extreemrechtse politieke groeperingen zijn geïnfiltreerd in de zogenaamde Curva Nord, de harde kern van de club. Daar duiken zo nu en dan zelfs hakenkruizen op…

Schandalig?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
549+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie