Negen goals (waarvan één Nederlandse) bij Man City-Leipzig

Bij Sporting CP – Ajax vielen er zes goals, maar Manchester City en RB Leipzig maakten er vanavond een nóg groter spektakel van. Het werd uiteindelijk 6-3 in Engeland.

De score in het Etihad Stadium werd geopend door de Nederlander Nathan Aké, die krachtig raak kopte uit een hoekschop. Het was het startsignaal voor een spervuur aan doelpunten. Tien minuten later verdubbelde City namelijk al de marge (eigen doelpunt Nordi Mukiele), bij rust stond het zelfs al 3-1 doordat ook Christopher Nkunku (Leipzig) en Riyad Mahrez (strafschop) scoorden.

Na de theepauze bleef het vissen voor zowel Ederson als Peter Gulacsi. Nkunku opende de productie in het tweede speelbedrijf door zijn tweede te scoren, maar Jack Grealish sloeg vijf minuten later al weer toe aan de overzijde, door een knappe solo af te ronden. Daarna maakte Nkunku ook nog eens zijn hattrick voor Leipzig compleet (4-3), maar Joao Cancelo maakte aan de Duitse hoop een einde, een kwartier voor tijd. Het slotakkoord was voor Gabriel Jesus, met de 6-3 in de blessuretijd. De andere wedstrijd in de poule eindigde verrassend in 1-1 tussen Club Brugge en Paris Saint-Germain.