Van de Beek spreekt zich uit over United-situatie

Foto: Van de Beek spreekt zich uit over United-situatie

Donny van de Beek verwacht dat hij binnenkort meer gaat spelen bij Manchester United. De middenvelder zag vorige maand een transfer naar Everton mislukken en verwacht daarvoor te worden beloond.

In de podcast FIVE van Rio Ferdinand laat Van de Beek weten: “Ik heb erover gesproken met de manager (Ole Gunnar Solskjaer, red.). Ze vertelden duidelijk dat ze me hier willen houden. De manager was heel positief over me en zei: ‘Ik heb je nodig en ik wil je hier houden.’ Natuurlijk is het begin van het seizoen moeilijk, omdat ik nog geen minuut heb gezegd, maar hij zei: ‘Ik zie nu een andere Donny op de trainingen.’ Hij was heel goed over me te spreken.”

“Ik voel me goed. Ik hoop de mensen te kunnen bewijzen dat ik progressie heb geboekt”, aldus de oud-Ajacied. “Hij ziet dat ik wat sterker ben en dat ik een jaar ervaring heb in Engeland. Ten opzichte van mijn eerste dagen bij Manchester United ziet hij een flink verschil.”

De Nederlander stelt goed contact te hebben met de Noor. “Ik moet hem vertrouwen. Als hij me niet nodig heeft, laat hij me wel gaan. Ik denk dat hij plannen met me heeft.” Garanties zijn er natuurlijk niet. “Het is voetbal, dus je kunt iemand nooit beloven dat hij gaat spelen. Je kunt wel hard trainen, maar uiteindelijk heb je speeltijd nodig om te laten zien dat je in topvorm bent. Als je een keer per maand speelt, kun je dat niet doen.”

Gaat Solskjaer woord houden?

  • Ja
  • Nee
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie