Manchester City kleineert nog puntloos Arsenal

De dramatische competitiestart van Arsenal heeft zaterdagmiddag een vervolg gekregen. Op bezoek bij Manchester City werd de ploeg van Mikel Arteta van het veld geveegd: 5-0.

Arsenal verloor de openingswedstrijd van de Premier League met 2-0 bij promovendus Brentford en ging er vervolgens met dezelfde cijfers af tegen Chelsea. Volgens Britse media staat de positie van Arteta nu al onder druk. Het bezoek aan Manchester City kwam dan ook niet op het fijnste moment voor de Spanjaard, die zelf nog even de rechterhand van Pep Guardiola was.

De Londenaren begonnen nog aardig en claimden bij 0-0 zelfs een strafschop, maar dat goede gevoel duurde maar heel kort. Na twaalf minuten leidde Manchester City plotseling met 1-0. Ilkay Gündogan kopte de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong en kort daarna profiteerde Ferran Torres van een fout van Cedric Soares. De VAR keek nog wel even naar een mogelijke overtreding voorafgaand aan de goal, maar ook daar besloot de arbitrage in het nadeel van Arsenal.

Scheidsrechter Martin Atkinson maakte de ellende voor Arsenal zelfs nóg erger. Granit Xhaka ging met twee benen in op João Cancelo en kreeg hiervoor de rode kaart gepresenteerd, al raakte hij de speler van City niet. Met tien man speelde Arsenal definitief een verloren wedstrijd. Gabriel Jesus besliste het duel nog voor rust na een uitstekende individuele actie van Jack Grealish.

Arsenal kon in het Etihad Stadium niet anders dan de schade beperkt houden. Dat lukte niet. Acht minuten na rust schoot Rodri fraai de 4-0 tegen de touwen, waar opnieuw Torres de 5-0 binnen knikte door doelman Bernd Leno af te troeven. Arsenal blijft zodoende puntloos én doelpuntloos in dit nog prille seizoen.

Scoreverloop: 1-0 (7′) Ilkay Gündogan, 2-0 (12′) Ferran Torres, 3-0 (43′) Gabriel Jesus, 4-0 (53′) Rodri, 5-0 (84′) Ferran Torres