Calvin Stengs laat zich uit over zomertransfer

Foto: Calvin Stengs laat zich uit over zomertransfer

Op Oussama Idrissi na bleef de AZ-selectie vorig seizoen vrijwel intact, maar dat lijkt deze zomer niet opnieuw te lukken. Calvin Stengs weet dat de kans op uitgaande transfers groot is.

“Je weet dat het kan gebeuren dat deze groep uit elkaar gaat en het zou zomaar eens deze zomer kunnen gebeuren”, vertelt Stengs aan Voetbal International. “Dat is alleen maar mooi voor de jongens die een stap kunnen maken en ik denk ook wel voor de club zelf. Het zijn toch spelers die vanuit de opleiding in het eerste elftal komen, zich door ontwikkelen en dan verkocht kunnen worden. Zo wordt het toch een beetje uitbetaald.”

Stengs vindt het lastig om de AZ-selectie voor komend seizoen onzeker is. Toch durft hij een voorspelling aan. “Kijk, als Teun straks zou vertrekken: hij is natuurlijk wel een hele goede speler voor deze club. En wat hij vorig seizoen heeft gedaan, met die statistieken: zo’n speler vervang je niet zomaar. Dat is vrij lastig. Maar het geeft wel weer kansen voor andere jongens. Bij AZ vallen er altijd jongens weg en er komen altijd weer goede jongens voor terug. Laten we gewoon hopen dat dit voor dit seizoen opnieuw gebeurt. Áls Teun al weggaat, natuurlijk.”

Of Stengs na twaalf jaar zélf de stap maakt? De smaakmaker is duidelijk: “Ik heb niet het idee dat ik perse moet vertrekken, maar misschien zou het voor mijn ontwikkeling wel goed zijn. Het zou zomaar kunnen, ik sluit niks uit. Of er iets speelt? Nee. Maar als dat wel zo was, zou ik het ook niet zeggen, haha. Ik richt me nu in ieder geval volledig op AZ: zolang ik hier ben, zal mijn focus volledig op deze club gericht zijn. Daar hoeft echt niemand over te twijfelen.”

Maakt hij deze zomer een transfer?

  • Ja
  • Nee
176+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie