NAC Breda kegelt FC Emmen uit de Eredivisie

Foto: NAC Breda kegelt FC Emmen uit de Eredivisie

FC Emmen is donderdagavond gedegradeerd uit de Eredivisie. Na een 1-1 stand na 120 minuten viel het doek in de strafschoppenserie tegen NAC Breda.

Emmen leek enkele maanden geleden al dood en begraven als Eredivisie-club. Pas op 20 februari wist de ploeg van Dick Lukkien eindelijk een competitieduel in winst om te zetten, maar dat zorgde wel meteen voor een indrukwekkende reeks. Het was aan Willem II te wijten dat de Drentenaren zich op de slotdag van het reguliere seizoen niet rechtstreeks veilig wisten te spelen.

Emmen kon dankzij de flow van de laatste maanden met vertrouwen toeleven naar dit duel, waar NAC vertrouwen tankte door FC Volendam met 4-1 te verslaan in de vorige ronde. In Emmen viel het eerste doelpunt van de avond aan Bredase zijde. Thom Haye bediende Ramon Hendriks, die op zijn beurt Lex Immers een niet te missen kans bezorgde: 0-1.

Op de Oude Meerdijk maakten Emmen en NAC er een boeiende wedstrijd van. Nick Bakker had de pech dat zijn kopbal net naast eindigde, waar Lewis Fiorini naliet om de manschappen van Maurice Steijn definitief naar de finaleronde te schieten. Eerder op de avond wist NEC de finale al te bereiken door Roda JC Kerkrade in De Goffert met 3-0 te verslaan.

Emmen leek op weg naar de Keuken Kampioen Divisie, maar ook nu weigerde de ploeg van Lukkien op te geven. Een kwartiertje voor tijd kreeg de thuisploeg loon naar werken. Een voorzet van Caner Cavlan werd door Nikolai Laursen via tegenstander Ramon Hendriks tegen de touwen gekopt. Cavlan had zelf voor de 2-1 kunnen zorgen, maar zijn inzet vloog voorlangs.

In de verlenging gebeurde er van alles. De thuisploeg claimde een strafschop na een valpartij van Paul Gladon en er ontstonden meer gevaarlijke momenten voor het doel van het vermoeide NAC, maar Emmen slaagde er niet in om deze halve finale in eigen voordeel te beslissen. Daardoor moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om deze bloedstollende wedstrijd te beslissen.

Keziah Veendorp en Sergio Peña faalden namens Emmen vanaf elf meter, waar alleen Dion Malone faalde namens NAC. Mounir El Allouchi schoot Emmen definitief uit de Eredivisie. De finale tussen NAC en NEC is zondag in Breda.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Lex Immers, 1-1 (80′) Ramon Hendriks (eigen doelpunt)

Eindstand na strafschoppen: 3-4

Terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
352+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie