‘Dáárom wilde Bazoer per se van PSV naar Ajax’

Foto: ‘Dáárom wilde Bazoer per se van PSV naar Ajax’

Komende zondag neemt Vitesse het in de TOTO KNVB Bekerfinale op tegen Ajax. Voor Riechedly Bazoer natuurlijk een extra speciaal duel, tegen zijn oud-werkgever.

“Iedereen vraagt me nog steeds of het bijzonder is om tegen Ajax te spelen, maar ik ben daar al vijf jaar weg. Het is natuurlijk wel zo dat ik daar als heel jonge jongen al vast in het eerste speelde. Daar heb ik naam gemaakt. Het zou voor mij persoonlijk en voor Vitesse als club heel mooi zijn als we een cirkel rond kunnen maken door de finale van Ajax te winnen”, stelt Bazoer in gesprek met De Telegraaf.

Veldtrainer Gery Vink zegt verder over hem: “Riechedly wilde per se van PSV naar Ajax, omdat hij in Amsterdam meer perspectief zag om door te breken. Het gevolg was wel dat hij zes maanden lang geen competitievoetbal kon spelen. Daar had hij het heel moeilijk mee. Riechedly werd er een beetje opstandig van en daardoor had hij een moeilijke start.”

Vink vervolgt: “Ik zie in de Eredivisie geen speler die zo’n stempel op een elftal drukt als Riechedly bij Vitesse doet. Hij bepaalt het tempo van de wedstrijd, is enorm sterk in de passing en kan altijd aangespeeld worden met een man in zijn rug. Ik zit thuis voor de tv te genieten. Riechedly is een natuurtalent.”

Zondag zijn dan ook weer veel ogen op de Arnhemse veldheer gericht. “Ik verwacht dat hij de uitdaging wel aangaat en zichzelf op een positieve manier wil laten zien. Ajax is in principe de betere ploeg, maar zij zitten wel in een heel zware fase en Vitesse heeft dit seizoen laten zien heel goed te kunnen voetballen tegen de topteams. Ook tegen Ajax in Amsterdam speelden ze een goede wedstrijd, dus ik durf niet één, twee, drie te zeggen wie er wint”, aldus Vink tot slot.

Was het voor Bazoer wel goed om destijds van PSV naar Ajax te gaan?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie