WK-Kwalificatie: Overwinning België, ongelukkig puntenverlies Frankrijk

België is de WK-kwalificatie goed begonnen met een zege. In eigen huis kwam het vroeg op achterstand tegen Wales, maar was het op tijd bij de les en draaide deze succesvol om. Frankrijk leek op weg naar drie punten tegen Oekraïne, door een ongelukkig eigen doelpunt kwam er echter roet in het eten.

België – Wales

De nummer één van de wereld kwam al na tien minuten spelen verrassend op achterstand. Wales sloeg op zeer fraaie wijze toe met een vloeiende aanval over vele schijven. Spits Harry Wilson zorgde met het laatste zetje voor de 0-1. Kevin De Bruyne nam zijn ploeg vervolgens bij de hand en bekroonde dat in de 22e minuut met een mooie gelijkmaker. De middenvelder van Manchester City plaatste een afstandsschot knap in de verre hoek. De Belgen leken nu echt wakker en amper vijf minuten later stond het op voorsprong. Thorgan Hazard kopte deze binnen.

Na rust kwamen onze zuiderburen niet meer in de problemen en liep het zelfs uit naar 3-1. Inter-spits Romelu Lukaku deed zijn duit in het zakje, waardoor de ploeg goed begint aan de WK-kwalificatie.

Frankrijk – Oekraïne

De Fransen hadden ook dit keer heel wat wereldsterren uit te kiezen. Zo kon bondscoach Didier Deschamps spelers als Paul Pogba, Ousmane Dembélé en Anthony Martial op de bank zetten. Antoine Griezmann stond uiteraard wel aan de aftrap en brak de ban na een kleine twintig minuten spelen. De aanvaller van FC Barcelona krulde de bal heerlijk achter de doelman van de Oekraïners. De 1-0-tussenstand bleef een tijd op het scorebord staan, maar twaalf minuten na rust kwam daar verandering in.

Een Oekraïens afstandsschot werd aangeraakt door de Franse verdediger Presnel Kimpempe, waarna de bal tergend langzaam in het doel belandde. De gastheren deden er nog alles aan op puntenverlies te voorkomen, maar wisten geen beslissende treffer meer te maken. Zo beginnen Les Bleus door de nodige pech met een domper.