Crisisclub Liverpool vindt in CL eindelijk weer een lichtpuntje

Foto: Crisisclub Liverpool vindt in CL eindelijk weer een lichtpuntje

Eindelijk weer eens goed nieuws voor Liverpool. Na weken vol drama in eigen land bekeren The Reds wel door in de Champions League. Net als in het vorige treffen werd RB Leipzig gedecideerd aan de kant gezet.

Door onder meer zes thuisnederlagen op een rij bevindt Liverpool zich momenteel in een heuse crisis. De ploeg van Jürgen Klopp zakt steeds verder af in de Premier League, terwijl het ook in de FA Cup werd uitgeschakeld. Extra reden om het wel goed te doen in het miljardenbal. In Boedapest creëerde het twee weken geleden een goede uitgangspositie door de ‘uitwedstrijd’ met 0-2 af te sluiten. Woensdagavond traden de Engelsen op met Georginio Wijnaldum als gelegenheidsaanvoerder. Voor Liverpool zaak om de Duitsers niet in een comeback te laten geloven. Daarvoor kreeg het vele kansen om het treffen in het slot te gooien, maar de kans waren niet aan hen besteed.

De aanvallers Mohamed Salah, Sadio Mané en Diogo Jota lieten dotten van kansen liggen, waardoor Leipzig er lange tijd bleek in te geloven. Na een aantal aanvallende wissels, waardoor onder meer Justin Kluivert en Alexander Sörloth in de ploeg kwamen, vond de voormalig FC Groningen-spits koppend de lat. Liverpool leek wakker te schrikken en klaarde de klus twintig minuten voor tijd dan toch. Jota bediende Salah, die de 1-0 binnenschoof. Niet veel later vond ook Mané het doel, op aangeven van Divock Origi.

Ondanks alle malheur bij Liverpool deze dagen dus toch nog een lichtpuntje. Het winnen van de Champions League levert een ticket voor de volgende editie op, iets wat in de eigen competitie nog een hele horde gaat worden.

Scoreverloop: (70′) Salah 1-0 (74′) Mané  

Zie je Liverpool toch als kanshebber voor de CL-overwinning?

  • Ja, ze blijven gevaarlijk
  • Zeker niet!
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie