De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: derby’s in Madrid en Manchester!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: derby’s in Madrid en Manchester!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 6 maart



Na midweek met bekervoetbal keert de rust weer terug in het eerste weekend van maart. Nieuwe speelronden staan uiteraard voor de deur, maar in vergelijking met het genot van de laatste weken staat een relatief tam programma op de planning. Toch is er wel weer genoeg plezier om te beleven, waarbij het op de zaterdag vooral interessant wordt om te zien hoe de laagvliegers het afleggen in de Eredivisie. 



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 6 maart hieronder:

16.30 uur op ESPN 2: Feyenoord – VVV-Venlo, 18.45 uur op ESPN: FC Twente – Willem II, 20.00 uur op ESPN 2: sc Heerenveen – ADO Den Haag, 21.00 uur op ESPN: RKC Waalwijk – FC Utrecht



Nog voor de avond ingeluid wordt, mogen we al aanschuiven voor de eerste wedstrijd die op Nederlandse velden gespeeld wordt. In Rotterdam rolt de bal in De Kuip. Daar staat VVV-Venlo lijnrecht tegenover een Feyenoord dat winst nodig heeft om voor de knikkers mee te blijven spelen. De ploeg uit Venlo heeft daarentegen winst nodig om veilig boven de degradatiestreep te eindigen.  

Wat dat betreft is het een spannende avond voor VVV-Venlo. Willem II speelt namelijk direct na het laatste fluitsignaal in Rotterdam, al zal dat fluitje niet hoorbaar zijn in Enschede. Daar neemt Willem II het op tegen FC Twente. Bij winst is de afstand op VVV-Venlo nog maar twee punten, mits VVV zelf verliest uiteraard.



Aan de andere kant is het natuurlijk wel zaak voor Willem II om te winnen. Lukt dit niet kan ADO Den Haag op zijn beurt Willem II inhalen. ADO moet op de zaterdagavond dan alleen wel eerst sc Heerenveen van de mat zien te spelen en dat ook nog eens op het knollenveld in Friesland. De dag wordt afgesloten met RKC Waalwijk dat in eigen huis FC Utrecht ontvangt.

Een greep uit de leukste uitzendingen in het buitenlands voetbal van 6 maart hieronder:



18.25 uur op ESPN 4: FC Bayern München – Borussia Dortmund, 20.30 uur op Ziggo Sport: Osasuna – Barcelona, 20.45 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – Lazio



Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdag lekker gaan zitten voor een aantal toffe wedstrijden. Op EPSN 4 wordt kort na het inluiden van de avond het goede voorbeeld gegeven. Dan staat de grootste kraker van de Bundesliga op de planning. Bayern München neemt het in eigen huis op tegen Borussia Dortmund.

Later op de avond kan Barcelona ook opnieuw goede zaken doen. Daarvoor moet de ploeg van Ronald Koeman eerst alleen wel zien te winnen van Osasuna. De thuisploeg staat dertiende, maar we hebben dit seizoen al gekkere dingen zien gebeuren. Toch zou winst Barcelona niet verkeerd uitkomen gezien de presidentsverkiezingen binnen de club deze zondag al zijn. Bij winst kunnen de Catalanen het gat met de koploper terugbrengen tot twee punten, mits Atlético Madrid een dagje later verliest. 



De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Juventus en Lazio. In Turijn gaat het met de prestaties al tijden wat minder en er moet een inhaalslag gemaakt worden als er nog een haal naar de titel moet komen. Vraag is of dat gaat lukken tegen het altijd taaie Lazio. De uitploeg kan bij winst immers zijn derde zege op rij boeken en het is natuurlijk nog de vraag of Matthijs de Ligt aanwezig is.



Zondag 7 maart 



In de Eredivisie staan voor de zondag weer een aantal mooie affiches op de planning. Vanaf 12.15 is het aan de lopende band plezier met de top van het Nederlandse voetbal. Toch worden de grootste krakers van de dag gestreden in het buitenland. 

Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 7 maart hieronder:



12.15 uur op ESPN 2: Ajax – FC Groningen, 14.30 uur op ESPN: Fortuna Sittard – PSV, 14.30 uur op ESPN 3: Heracles Almelo – PEC Zwolle, 16.45 uur op ESPN: Vitesse – AZ



Ajax mag de dag aftrappen tegen FC Groningen. De Amsterdamse club staat in eigen huis tegenover plaaggeest FC Groningen. De Groningse club bracht eerder dit seizoen de eerste nederlaag voor Ajax en dus wil de club uiteraard revanche nemen. Bij winst blijft de voorsprong op PSV natuurlijk ook op peil, iets waar Erik ten Hags team ook blij mee zal zijn. 

Toch is het wel PSV dat de volgende wedstrijd van de dag speelt. In tegenstelling tot de koploper moet Roger Schmidt met z’n team de weg op. In Sittard staat namelijk de tegenstander klaar om PSV te bestrijden. Het klinkt een makkelijke opgave, maar Fortuna Sittard blijkt dit seizoen een taaie tegenstander voor iedere ploeg. 



Ook start Heracles Almelo tegen PEC Zwolle om half drie. In tegenstelling tot de andere wedstrijden van de dag is deze wedstrijd vooral tof omdat Heracles en PEC elkaar opvolgen op de ranglijst en op gelijke hoogte kunnen raken qua punten. De toffere wedstrijd sluit de avond af, want dan neemt Vitesse het op tegen AZ. Het is de kraker van het weekend in de Eredivisie, want Vitesse kan bij winst een serieuze haal doen naar de tweede plaats. 



Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 7 maart hieronder:

14.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Liverpool – Fulham, 15.45 uur op Ziggo Sport: Atlético Madrid – Real Madrid, 17.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester City – Manchester United

Wie niet voor de prachtige middag op eigen bodem kiest, heeft natuurlijk ook nog buitenlands voetbal om van te genieten. Deze week is het weer tijd voor de broodnodige krakers. Toch is het eerst tijd om te kijken of Liverpool na vijf nederlagen in eigen huis weer eens een keertje kan winnen. Fulham, een degradatiekandidaat, is de tegenstander, maar dat zegt inmiddels niet meer zoveel gezien de staat van Liverpool.

Toch is het de wedstrijd in Spanje waarvoor de meeste kijkers zullen aanschuiven. De derby van Madrid staat op de planning en is allesbepalend voor het vervolg van La Liga. Bij winst voor Real Madrid is de spanning weer volledig terug in Spanje. Verlies voor Real kan maar zo de laatste spijker in de doodskist zijn als het gaat om de kansen voor het kampioenschap.



En van de ene derby schakelen we door naar de andere. In Engeland schakelen we dit keer in voor de Manchester derby. Manchester City neemt het in eigen huis op tegen Manchester United en ook dat belooft een onwijs lekkere wedstrijd te worden. De ploeg van Pep Guardiola speelt al weken fantastisch en heeft het kampioenschap eigenlijk al bijna op zak. Manchester United moet winnen om het gat van veertien punten terug te brengen naar elf.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • Bayern München – Borussia Dortmund
  • Vitesse – AZ
  • Atlético Madrid – Real Madrid
  • Manchester City – Manchester United
25+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:34
1+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
17+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
11+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
37+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
32+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
122+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3958+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
170+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
197+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
169+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
48+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
204+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
145+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
411+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
211+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
62+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
456+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
12:00
2669+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:45
9217+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:30
193+
Slot verklaart Giménez-absentie: “Zondag al ontstaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie