‘Het is maar goed dat Robben op de tribune zat, anders had hij hem aangevlogen’

Foto: ‘Het is maar goed dat Robben op de tribune zat, anders had hij hem aangevlogen’

Valentijn Driessen heeft het te doen met Arjen Robben. De routinier beleeft vooralsnog een weinig succesvolle rentree bij FC Groningen en zag zijn club deze week ook nog eens uit het bekertoernooi vliegen door te verliezen van FC Emmen.

“Hij zat in zijn uppie ergens op een stoeltje in het stadion De Oude Meerdijk. Weggedoken in een winterjas met een muts tot over zijn oren trotseerde hij de kou. Voor niets. G*dver….. verrieden z’n lippen. Het kwam uit z’n tenen. Zijn ploeggenoten bij FC Groningen hadden zich onnodig laten verrassen door Emmen en ontbreken zodoende bij de laatste zestien van de KNVB Beker”, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

“Het was voor doelman Sergio Padt maar goed dat Robben met een gescheurde kuitspier ver weg op de tribune zat. Anders had hij Padt aangevlogen na zijn verschrikkelijke blunder waarvan Anco Jansen profiteerde met de winnende treffer”, aldus Driessen, die benadrukt dat de beker de enige kans op een tastbare prijs was. “Robben doet het voor Robben, om lekker te voetballen, voor FC Groningen en voor het spelen op serieus clubniveau. Voor een klein beetje deed hij het ook voor de enig haalbare prijs voor FC Groningen, de KNVB-beker, die in 2015 al door de club werd gewonnen. En dan vergooit Padt deze inspiratiebron met een onbegrijpelijke miskleun. Vandaar die oprechte, nietsverhullende vloek: ’G*dver…..”

Driessen heeft bewondering voor het feit dat Robben nog altijd wil terugkeren: “Z’n zoveelste blessure en zoveelste hervatting van een revalidatietraject hebben Robben mentaal (nog) niet geknakt. Hij verdient alle respect voor zijn strijd om dit seizoen langer dan dertig minuten tegen PSV en veertien minuten tegen FC Utrecht te spelen. Maar je hebt toch met Robben te doen als hij moederziel alleen zijn ploeggenoten uitgeschakeld ziet worden. De vraag blijft: waarom blijft hij zichzelf na zoveel fysieke pijn mentaal zo geselen? Dat hij zijn afscheid desondanks door niemand anders laat bepalen dan door hemzelf past bij zijn koppige karakter.”

Denk jij dat Robben spijt heeft?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
125+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie